4/10 2008

industrial

3

Vandaag even dieper ingedrongen in het oude industriele petroleum gebied van Antwerpen. Samen met B. achter een hek gekropen en een nieuwe wereld ontdekt. Achter dit huis waar deze man woont, ligt een desolaat mistroostig landschap. Uitgebrande, vervallen gebouwen doordrenkt van de olie en brandgeur. Maar telkens achter een muur of trap deed je een nieuwe ontdekking. Ofwel trof je een tafereel aan dat wees op de (vroegere) aanwezigheid van krakers ofwel trof je een terugblik aan op een vervlogen tijd waarin dit het middelpunt van de Antwerpse industrie was.

Industrial Sightings

Dat dit domain een toevluchtsoord is van menig drugverslaafde of maatschappijschuwe mensen is duidelijk. Alles wijst op verval, vluchtigheid, noodzaak, wetteloosheid en marginaliteit. Nochthans kan er van dit domain een super project gemaakt worden. Voor kinderen, om te wonen, om te spelen, als evenement, … Een vriendelijke voorbijganger wist ons te vertellen dat ze binnen 6maanden het hele zootje gaan afbreken. Anyway, ik ga daar zeker nog terugkeren om nog wat kiekjes te nemen.

Industrial

{ volledige fotoset }

3 Responses to “industrial”

  • ik dacht dat dit 1 vd 3 mogelijke locaties van het nieuwe antwerpse voetbalstadion is.

  • Ik ben daar over een paar maanden eens verzeild geraakt in de late avond (zeg maar nacht) op zoek naar een paar mooie foto’s. Misschien binnenkort ook eens overdag gaan. En ineens proberen zoveel mogelijk van die site te voet af te leggen.

  • Prima fotosessie….
    Mooie plaatjes geschoten…

Leave a Reply