10/9 2008

ik heb het gehad

18

V.O.L.L.E.D.I.G. Vannacht zijn we voor de zoveelste keer op rij wakker geworden van de 3 jarige die 3 verdiepen boven ons ligt te krijsen. U leest het goed… 3 verdiepen hoger en daar worden wij wakker van. Dat is 9 meter lucht met daar tussen nog eens 3 meter beton die dat niet kan tegehouden! De isolatie is shit hier en ik heb zelfs het gevoel dat door de slechte bouw hier de geluiden versterkt worden, door de liftkoker en ventilatie en toilet hoor je alles eens zo hard ! We zijn zo blij dat we niet gekocht hebben.

Op dit appartement kom je niet tot rust… overdag en in het weekend niet door de omgevingsgeluiden van de straat, housende buren, de authistische pianospelende onderbuur, trams, ambulances, brandweer, politie, mensen die de straat vaak blokkeren en dan moet er heftig en lag getoeterd worden, fitness trainers die in de micro roepen, Johnnies die met hun domme beats voor het rood licht staan te wachten, motorijders die met motorgeluid of hard optrekken hun klein pietje moeten compenseren …

‘s Nachts kan je niet slapen omdat je de buren hoort plassen en doortrekken, met de deuren hoort slaan, je alle kinderen in de buildig hoort huilen, de geluiden van buiten zo hard hoort alsof er geen muur is tussen jou en de buitenwereld, gewekt wordt door diezelfde pianospelende debiel, …

Ik snak zo naar een moment waarin ik even niets hoor dan de stilte. Ik herinner me nog op mijn vorig appartement dat ik tijdens het studeren echt enkel het gesuis van mijn oren hoorde, mezelf hoorde ademen, het kloppen van mijn hart kon horen… daar snak ik nu naar. Heb dringend nood aan rust en stilte! Ik ben moe en ben kort van stof. Als ik u vandaag of de komende dagen afsnauw of een peer op uw muil geef… vergeef het me dan!

In elk geval hebben we ons in ‘t zak laten zetten door deze immo kerel: www.carlmartens.be, wat we hebben het hem expliciet gevraagd! Maar dat is twee handen op één buik met zijn neefje die de buildig heeft neergezet.

We’re moving out! As.Soon.As.Possible!

18 Responses to “ik heb het gehad”

 • missy_l said

  gewoon bij delhaize halen: http://www.quies.com/ (wax oordoppen)

  wij wonen over cafe de linde/naast een tramhalte en slapen met de ramen open… niks te merken van de buitenwereld

 • Als je in de stad wil wonen moet je dat erbij nemen he ;)

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Ja, dat van die oordopjes was ik al van plan! Maar ik wist nog niet waar ik die moest gaan halen!

 • Daar heb ik dus schrik voor als ik een appartement zou kopen … Dat kan je op voorhand moeilijk inschatten.

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @oogsnoep: als ‘t nieuwbouw is zijde meestal gezien. Zo’n een stevig ding uit de jaren 70 daar komt een decibel door!

 • Adrenalina
  Twitter: the_misses
  said

  Oordopjes ga ik vandaag kopen.

 • dP said

  Werk zelf in ‘den bouw’ en begrijp het misprijzen héél goed. Dat je daar moet tegen kunnen als je in de stad wil wonen, is bullshit natuurlijk.
  ‘t Is niet simpel om de kwaliteit van een constructie in te schatten als leek. Om (als je wilt kopen) helemaal zeker van uw zaak te zijn, zou je in principe een architect onder de arm moeten nemen. Gaat ‘t over nieuwbouw, zoek dan desnoods eentje van ‘den andere kant van ‘t land’, om er helemaal zeker van te zijn dat hij/zij geen belang heeft bij ‘t verdedigen van de eigenaar/verkoper zijn belangen. De prijs die je daarvoor betaalt is het écht wel waard – zoals hierboven aangetoond wordt.
  Voor wie gaat huren – of geen architect wil aanspreken – is pagina met info toch wel een aanrader.

 • Man, ik hoop zo voor jullie dat jullie snel een beter stulpje vinden. Ik kan meepraten over uw gewaarwordingen en een meermaals onderbroken nachtrust is echt uit den boze.

 • @Geert Theys bullshit! :)
  @dipfico Op mijn vorig appartementje ook last van gehad. Feestende pubers ed. Plezant is anders idd. Gelukkig momenteel geen last meer van. Verhuizen of u zo eentje aanschaffen: http://images.google.be/images?q=baseball bat :P

 • Herfstmensje
  Twitter: herfstmensje
  said

  Als kind wou ik voor mijn verjaardag enkel nog maar een cassettje dat (alles-overstelpende) stilte uitzond. Moest dat nu eens bestaan, het leven zou veel gemakkelijker zijn. Als ik ergens één vind, stuur ik het meteen door naar je. Ondertussen veel sterkte!

 • Als je enkele weken vroeger van dat gedacht waart geweest, had je een prachtig appartement op de vierde verdieping van een jaren zeventig gebouw kunnen krijgen.

 • Raar he, hoe een paar meter verder zo’n verschil kan maken.
  In jullie blok zitten heel veel huurders van Mr Martens en dat verklaart heel veel.
  Bij ons in blok 3 zijn het voornamelijk eigenaars en dat is toch zo’n groot verschil.
  Ons muziekmeisje is heel aanspreekbaar en kwam zelf al oordopjes brengen, zodat wij die niet moesten kopen. Ze speelt ook niet meer op dagen dat ik thuis werk.
  Kinderen hebben we niet in onzen blok.
  Ik heb nog steeds geen halve seconde spijt van de aankoop van ons appartementje…

 • Er is volgende week terug een verdiep vrij in het Mosselhuis, het mooiste huis van ‘t stad ;)

 • 10y said

  eum, welkom in the suburbs zou ik zo zeggen…. als ik buiten sta zie ik enkel groen, hoor ik enkel groen en ruik ik enkel groen. En dat allemaal op 15min van t bruisende stad!

 • @10y: Wil je ons een tip van de sluier oplichten waar je woont? ;)

 • Ik woon in’t centrum, op ‘t zuid / nog nooit geluidsproblemen gehad – de bouw is slechts 5 jaar oud – ik denk dat je best gaat voor kwaliteit

 • tip: schaal sels, spaghetti in den trol, de vaart…
  Jaja in schoten dus, in de buurt waar vroeger Iepenburg was. Echt heerlijk om te wonen (als je een auto hebt). En met dit weer moet je wel goesting hebben om elke week u gras af te rijden :-)

 • Ex-Roomie said

  Wanna move back in ? :-)

Leave a Reply