3/9 2008

iPhone thoughts

7

Voor één keer ga ik de woorden iPhone en ontgoocheling in één zin gebruiken. Of ik ontgoocheld ben over de iPhone? Nog in geen honderd jaar. Of ik de App store een verbetering vind, vast en zeker! Conceptueel zit die perfect in elkaar. Waar ik wel in teleurgesteld ben is in de verschillende apps die voor iPhone ontwikkeld worden. Elke dag surf ik door zowel Cydia als de App Store op mijn iPhone om te kijken wat voor nieuwe apps er bijgekomen zijn. En steeds word ik nogal teleurgesteld met de de nieuwelingen. De meeste applicaties voor de iPhone zijn gewoon stom, ridicuul, saai en ben je na drie keer gebruiken meer dan beu. Ik wil geen koe geluiden maken, heb geen fotovervormer nodig, wil geen virtuele pint uitschenken en ik heb vooral geen 10.000 games nodig… Wat ik nodig heb zijn applicaties die mij het leven vereenvoudigen, want dat is wat de iPhone voor mij betekent: vereenvoudiging.

Ik kan overal waar ik me bevind, mijn weblog updaten, mijn lifestream aanvullen met links, foto’s, gedachten, …. en dat allemaal op een snelle manier. En als ik kijk naar de mensen rond mij zijn er genoeg die daar ook gebruik van maken en willen maken. Kijkende naar het aanbod voor social networking dan meer bepaald ben ik dan ontgoocheld. Natuurlijk zijn er goeie apps: Facebook, Twinkle, tumble, Linkedin, WordPress, IMplus, QIK en zelfs nog en paar leukere iets nutteloze aks Remote & Shazam maar verder houdt het op. Ik had verwacht dat er veel innovatiever en inventiever uit de hoek zou gekomen worden. Daar zit ik dus en beetje op mijn honger.

7 Responses to “iPhone thoughts”

 • collega d. said

  niet wachten op wat er (niet) komt, zelf doen!

  Challenge: er moet elke dag / elke week een iPhone app idee op tafel liggen.
  Wat denk je?

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Deal!

 • Nerd-alarm!!! :p

 • Applicaties die handig zijn zijn meestal geen losstaande dingen. We koppelen ze aan online tools: Facebook, youtube en consoorten.

  Tuurlijk komen er duizenden games en andere prullen.

  Misschien moeten we gewoon zoeken tussen de crap, de diamantjes eruithalen en erover bloggen. Zo helpen we iedereen die op zoek is naar een goede tool.

  De crap golf zal niet stoppen ;)

 • Zeg maar de long tail van de waanzin. Maar her en der zullen er wel pareltjes zijn , aan u om ze te ontdekken.

 • Zoals Sandrine het vaak zingt: I feel the same way! Ik heb onlangs mijn eerste app afgewerkt en ga die binnenkort op de appstore zetten. Het is al even nutteloos als de PhoneSaber en al die andere games. De app telt het aantal koffie’s dat je drinkt per dag en als je wil zal hij dat automatisch twitteren. Voor mij vooral een eerste test en oefening, maar ik ben van plan betere apps te schrijven ;) Tips zoals deze zijn altijd handig! Thanks.

 • Uiteraard ben ik ook voorstander van de iphone, heb er al inmiddels 2 versleten echter zoals jullie al vermelden zijn de applicaties “saai, butteloos,…”

  Op dit vlak zou Apple beter eens zien naar windows, windows mobile om preciezer te zijn. Simpele applicaties, op simpele smartphones die het leven vergemakkelijken.

  Toch blijf ik fan van Apple ;)

Leave a Reply