27/8 2008

Nikon D90

2

Ha, eindelijk officieel, ge kunt niet weten hoe lang ik hier op gewacht heb! Nikon heeft vandaag officieel de opvolger van de D80 voorgesteld en dat is dan wel de D90. De uitgebreide killer features moet u maar op de productpagina gaan lezen. Ik heb het voorrecht gehad om dat ding al een week of twee te pretesten en ik kan u alvast 2 zaken zeggen: de foto’s zijn van ongekende kwaliteit en de film-feature is er eentje die zéér mooie resultaten oplevert: ook al heeft hij geen autofocus, je kan er prachtige beelden met schieten. Hij zal beschikbaar zijn ergens midden september in de winkels.

Toch wat features in a nutshell:

 • 12.3 megapixels (the same luscious chip that’s in the Nikon D300)
 • D-movie function (that’s right, MOVIE function. 1280×720, .avi format )
 • High ISO/low-noise performance
 • 4.5 frames per second
 • 3 inch, 920dot LCD with Live View
 • Pop up flash with ‘commander’ mode to interface with Nikon’s lighting
 • GPS tagging

Vanaf het allemaal officieel mag zal ik wat beeldjes online zetten en dan kan u meegenieten van de kwaliteit van deze must.have.camera Ondertussen kan je al wel wat previewen op de weblog van Chase Jarvis, die heeft er ook met lopen spelen…

Meer info later…

2 Responses to “Nikon D90”

 • Damn damn, wij zijn dik jaloers!

 • sweet !
  vraagje – valt zo’n deftige kodak na een tijdje in een sluimerstand? zo ja, kan je dat desnoods uitschakelen?
  Punt is namelijk dat we stopmotion animatie’s maken met behulp van iStopmotion op de Mac en die is dan verbonden met een camera – tot nu toe is dat een digicam en die valt dus na een paar seconden uit en soms heb je meer dan die paar seconden nodig om de set en de figuurtjes te bewegen..
  Het probleem is dat het terug wakker maken van de digicam soms kleine verschuivingen van de cadrage met zich meebrengt, en dat is dus heel storend…
  stopmotion is sowieso al monnikenwerk, en dan loopt er dus best niks mis qua techniek

Leave a Reply