24/8 2008

City vs Internet

1

Als er nu iets is dat het de trek naar de stad eens kan omkeren dan is dat het internet wel. Men verwacht dat de komende jaren de toeloop op de steden nog  zal toenemen en dat tegen 2010 een kwart van de wereldbevolking in steden zal wonen. Waarom de mensen naar de stad verhuizen heeft veel oorzaken… tewerkstelling zal de hoofdreden wel zijn.

Maar met de verdere uitbreiding van het internet zal de nood om aanwezig te zijn in een grote stad afnemen. Communicatie en informatie kan nu overal ontvangen en geïnterpreteerd worden. Door online handel te drijven kan de kernactiviteit van handel zich verplaatsten van de megapool naar een virtuele ruimte. Die virtuele ruimte kan vanop eender welke locatie beheerd worden: vanop een plantage in China, een wijngaard in Zuid Amerika of vanop een lavendelveld in de Provence, … . Wat nu hoofdzakelijk voor consumenten al van diensten online wordt aangeboden, zal in de toekomst ook in  de B2B omgeving verder uitbreiding vinden: grondstoffen voor je fabriek, erts, aardappelen, hout, rijst, chemicaliën, … en weet ik veel wat nog allemaal online bestellen!

Het opent de deur voor iedereen om op gelijk niveau te concureren: een boer uit Guatemala met een boer uit Vlimmeren of je grootmoeder die gaat concureren met de confituur van Materne mooi toch! Er zullen natuurlijk ook wel coöperatieven ontstaan die bepaalde aanbiederes gaan bundelen om grotere hoeveelheden tegen lagere prijzen af te zetten … en eigenlijk start de gehele industriële revolutie opnieuw maar de gedecentraliseerd en virtueel! Ben benieuwd hoe het zal lopen…

Anyway… my two cents!

Wat denkt u ervan?

Gaat internet de stadstoeloop tegengaan?

View Results

Loading ... Loading ...

One Response to “City vs Internet”

  • Dat huis aan het lavendelveld in de Provence … dat koop ik alvast ;-)

Leave a Reply