20/8 2008

Ponderings

4

Ik zit een beetje duaal ineen: enerzijds ben ik een electronische gadget freak die altijd het laatste snufje in zijn pollekes moet hebben om te spelen & knoeien. Dat technische zit al in mij vanaf dat ik een kleine dreumes was… ik las nooit handleidingen van nieuwe dingen die we in huis haalden: tv’s – radio – de eerste microgolf – telefooncentrales – cd jukebox … trail & error was the way to go en het lukte me elke keer. en als pa & ma niet keken dan vijsde ik het hele nieuwe ding ook nog even uiteen en probleemloos weer ineen… heerlijk vind ik dat. Gezond boerenverstand helpt je een heel eind in die zaken!

Anderzijds ben ik a nature’s boy in hart en nieren. Geef mij een rugzak met slaapzak, dekzeil, wat kookspulletjes, bijl, zakmes en een stevige voorraad basic food en ik verdwijn voor een week of drie de bergen in om te genieten van de rust, natuur en het verleggen van mijn eigen grenzen… Onderhevig zijn aan de wetten & krachten van de natuur, leven naar de seizoenen. Uren door verlaten gebieden lopen, met de wind en regen in je nek of de zon op je snoet…

Als ik deze twee kon combineren dan zou ik de gelukkigste mens op aarde zijn. Geef mij een houten hut ergens diep in de bergen, wouden van Noorwegen, Canada, Zweden, … en laat me daar voor mijn eigen potje zorgen, hout hakken, etc.. Enkel internet en mijn fototoestel zou ik mee willen hebben om mijn belevenissen visueel en bloggewijs vast te kunnen leggen! Ik denk dat ik het wel eens héél lang zou kunnen volhouden… Het zou kunnen gezien worden als een vlucht van de maatschappij, maybe it is maybe not. Het gaat er gewoon om dat ik het wel aangenaam zou vinden: een beetje spartaans, back to basics, zelfbedruipend en vrij om mijn leven in te richten naar mijn tempo! En moest mijn madam daar voor te vinden zijn dan denk ik dat ik morgen begin te plannen om die droom waar te maken… want alleen zou ik het wel kunnen maar met mijn liefje aan mijn zijde zou het helemaal compleet zijn.

Waar zouden we zijn zonder dromen of levensdoelen…

4 Responses to “Ponderings”

 • Face it. Ge zijt gewoon asociaal ;)

 • 10y said

  ik was met mijn lief net hetzelfde aan het bespreken gisteren. Gewoon een half jaar of jaar weg van hier… misschien kunnen we onze hutjes een paar km van elkaar zetten, voor moest de eenzaamheid en de drang om met wat makkers/maten wat pilsen te drinken komen opzetten :-)
  C U there mate!

 • 10y, gij zit al in zo’n hut in Schoten!
  Niko, ik ga wel mee met jullie, da’s ook een dagdroom van mij :)

 • Jonas said

  Zalig jong!

  Das ook al een lange tijd een droom van mij.
  Mischien dat ik hem nog wel waarmaak, ooit.

Leave a Reply