4/8 2008

Dia 30

3

Vandaag dus 30 dagen rookvrij en ‘t gaat me steeds beter af! Daarnet nog even in ‘t park gaan lopen en ik kan al weer een tandje hoger steken tijdens het lopen, we maken dus vooruitgang en dat doet me een groot plezier. Ik voel dat mijn longen nog alles behalve vrij zijn maar ik voel wel al verbetereing. ‘t Kan ook moeilijk snel gaan hé, ik rookte als een schoorsteen… deze kostbare kwabben hebben tijd nodig om te recupereren.

Vandaag vroeg iemand me of ik geen moeite had toen ik naar Champagne reed om niet te roken…. ik was verbaasd maar ik heb er zelfs niet aan gedacht in de auto… vreemd! En inderdaad, toen ik er weer even over nadacht viel het me op dat de dagelijkse drang er niet meer: om de dag denk ik nog wel eens aan een ideaal moment om te roken… bijvoorbeeld zaterdagnamiddag toen ik per ongeluk 2 grote krassen op de sensor van mijn D40 trok waarmee die redelijk naar de vaantjes was. Ja, toen was de drang groot om een sigaret op te steken, maar ik heb het niet gedaan en dat is goed ook!

Belangrijk is dat je bewust stopt maar door vooruit te denken, door te sporten en te voelen dat je lichaam zich beter begint te voelen, dat je huid zachter en egaler wordt… Bewust stoppen is niet denken aan elk moment dat je wel een sigaret zou lusten maar is gewoon er niet meer aan denken… en dat wordt eenvoudiger naarmate de tijd vordert.

3 Responses to “Dia 30”

 • janso said

  Thanks for remembering me :)

 • Felicitaties zullen vanaf nu volstaan, aanmoediging heb je niet echt meer nodig vermoed ik. PROFICIAT!

 • Ex-Roomie said

  Van mij toch congrats ! Ben zwaar onder de indruk
  Keep up the good work, en als de drang te groot is,
  bel naar mij of neem een nicotinell.
  Zo doe ik da toch :-)

Leave a Reply