4/8 2008

Cover Lover

12

Ik weet niet wat het de laatste tijd is op Studio Brussel maar ik erger mij een pleuris aan de covers die op regelmatige basis door de ether geperst worden. Ik denk dat het tijdens Rendez Vous is maar i’m not sure.
In elk geval moeten ze daar dringend met stoppen.

 • Ten eerste: covers zijn voor muzikale breinlozen die geen inspiratie of creactiviteit aan de dijk kunnen brengen om zelf iets te verzinnen.
 • Ten tweede zijn die covers van zo’n abominabele kwaliteit dat ik telkens zin heb om mijn radio in stukken te stampen als er zo’n nummerverkrachting aan de gang is. Dat is kostelijk en vermoeiend!

Ik wil hier geen afbreuk doen aan bestaande belgische groepen of zangers maar nummers van The Cure / Sisters of Mercy  / Porno For Pyrus schaamteloos omzeep helpen vind ik er over. We hebben zelfs al een Belgische Franse groep die hier in gespecialiseerd is: Nouvelles Vagues… ik kan gewoon niet beginnen met uitdrukken hoe slecht ik die vind, om nog maar te zwijgen over het gebrek aan creativiteit. Als ge geen nummers kunt schrijven en daar geen muziek op kunt plakken dan ben je geen muzikant, dan moet je geen groepje oprichten en moet je vooral geen uitstekende nummers gaan verprusten en deze op de radio brengen of op cd zetten. In my humble opinion …

in Uncategorized Tags: , ,

12 Responses to “Cover Lover”

 • Nouvelle Vague is Frans mijn beste ;)
  En persoonlijk vind ik die groep wel goed. En heb ik niets tegen mensen die al eens een liedje coveren. Ik vind die mensen evenzeer muzikant als diegenen die hun eigen nummers schrijven.
  Elk zijn mening, nietwaar.

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  das waar. En normaal heb ik er ook niets tegen maar ‘t stak me de laatste weken een beetje tegen!

 • highfly said

  Leve de Strangers!

 • Ex-Roomie said

  Sommige covers zijn trouwens minstens even goed als het origineel :
  - Starfish & Coffee van Soulwax (Prince)
  - Tell Me Why van Supermode (Bronski Beat)
  om er maar 2 noemen …
  Voor één keer heb je dus niet helemaal gelijk ! ;-)
  Wanneer krijg ik mijn wasmanden terug ?
  :-)

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Vanaf dat ge mij gelijk geeft ;-)

 • Ex-Roomie said

  Ge hebt gelijk !

 • Ik denk dat je ook mis bent.

  Welke versie van “Black Betty” ken je bijvoorbeeld (waarschijnlijk: http://www.youtube.com/watch?v=lMLnDuzgkjo). Maar als je de geschiedenis bekijkt van de song (http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Betty) zie je dat het niet echt duidelijk waar de oorsprong ligt. Leadbelly is een van mijn favoriete artiesten en die heeft een van de oerversies van “Black Betty” gezongen.

  Frank Sinatra heeft nooit 1 originele song gezongen, allemaal gepikte songs (eg. http://www.youtube.com/watch?v=lMLnDuzgkjo).

  Jimi Hendrix coverde veel songs en nu ga je toch niet zeggen dat dat een kluns was. Also Joss Stone zingt veel liedjes uit de oude doos.

  Meeste rap, hiphop en R&B deuntjes gebruiken samples van dikwijls bekende en minder bekende liedjes.

  Mijn punt is eigenlijk dat een goede cover prachtig kan zijn en dat veel afhangt van de kwaliteiten van de artiest die het ten berde brengt.

  Nog een tip. Een van mijn favoriete Studio Brussel programma’s: http://www.radiovisie.eu/be/nieuws.rvsp?art=00032107

 • het ergste zijn die 80 ies remakes door ofwel dwaze dance-acts – ofwel US puberpunkrock-bands van 248525356554 in een dozijn

 • Pieter said

  Ahwel… ik vind dat ge dik ongelijk hebt. “Als ge geen nummers kunt schrijven en daar geen muziek op kunt plakken dan ben je geen muzikant”.
  Laat even duidelijk zijn dat de deelnemers aan de Elisabethwedstrijden dan GEEN muzikanten zijn, net zoals de groten dezer aarde die hun nummers niet zelf schrijven, maar wel beregoed brengen.

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Ge hebt overschot van gelijk. En ik geef ook toe dat er hel goeie covers zijn. Maar ik blijf wel bij het feit dat de cover actie van Stubru. Op geen bal trekt en dat Nouvelles Vagues een slechte groep is. Ruimer als dat heb ik het niet bedoeld.

 • Pieter said

  Daar kan ik u dan weer wel in volgen:)

 • (db) said


  De Oost-Vlaamse gouverneur André Denys heeft al het provinciaal rampenplan afgekondigd!

Leave a Reply