26/7 2008

Uit liefde voor de boterham

3

Vandaag in onze wekelijkse zwerftocht door Antwerpen zijn we gestopt bij een een plekje waar ik al een paar keer ben voorbijgereden en dacht: “verrek hier moet ik eens binnenspringen“. BeauZ heet het etablissement en alles draait er rond een simpele boterham. Nieuwsgierig gingen we aan tafel zitten op het terras, één blik op de eigenaar die achter de toog, in de keuken stond stelde me eindeloos gerust en maakte deze plek al een nieuwe favoriet voor me! Een gezapige perfectionist die uit liefde voor eten en Bourgondisch tafelen zijn gasten in extase brengt met simpele dingen. Simple dingen zoals een boterham… maar deze zijn alles behalve eenvoudig… ik bestelde een Boterham Fish Finger en kreeg me daar even een delicatesse voorgeschoteld: verse vis tussen een zacht geroosterde boterham met overheerlijke verse tartaarsaus… als ik er aan terugdenk begin ik wéér te watertanden.

Enfin, wat betreft de geuren, smaken en kleuren… dat moet u zelf maar eens gaan beoordelen! Voor de prijs moet u het al in elk geval niet laten… zéér betaalbaar en zòòò lekker!! It’s my new favorite!

     

Ik denk dat deze zaak een beetje een gat in de markt is voor Antwerpen: een betaalbaar menu die het toelaat om op welk moment van de dag ook een lekkere boterham te eten ter plaatste of on the go, … zonder pretentie! En dat alles in de schaduw van de mooi gerenoveerde Nationale Bank en vlak bij het Mechelse plein! Een aanrader…

3 Responses to “Uit liefde voor de boterham”

  • Hi! You are one of my Flickr contacts and I often browse through you pictures. I enjoy a little glimpse from back home. Today, I followed one of your tags (you tag your blog). And I discovered your very sympathetic blog, which I think I should visit more often. Although I am incapable to construct a sentence in Flemish without introducing a good dose of mistakes (shame on me!!), I was able to understand most of your post. Which I think will probably make my day. ;)

  • Mirthe said

    Ziet er heerlijk uit!

  • [...] een papiertje onder mijn neus schuiven… “bent u hier de dader van”?Voor mij lag een printje van een blogpost die ik een tijdje geleden had geschreven over BeauZ. Blijkbaar had een andere klant dit hier [...]

Leave a Reply