10/7 2008

Song for the deaf

2

Nogal een luidruchtig kabaal van ergens achter onzen building lokte mij naar buiten, blijkbaar vond er in het Albertpark een concert plaats (voor de helft in de gietende regen). Concept was “Nederlandstalige muziek” die toegankelijk is voor iedereen. Ge moet al oppassen als ge tegenwoordig ergens “Nederlandstalig” voor zet hé, ‘t wordt al rap als discriminerend beschouwd. En onder toegankelijk voor iedereen verstonden ze dat de muziek in gebarentaal werd vertaald voor doven…. Allemaal héél mooi maar ik vraag me af of het eigenlijk wel effect heeft!? Misschien doet het er ook niet toe, zolang die mensen maar met een fijn en voldaan gevoel naar huis gaan…

Er stond dus naast die kerels van de Fixkes een madam op het podium die de tekst omzette in gebarentaal, niet éénvoudig denk ik! Grappig wel was dat die Fixkes een uur hebben staan sound checken… voor een concert voor doven!
Beer stand

2 Responses to “Song for the deaf”

  • Anne said

    Ik was niet doof.
    En ik vond het in ieder geval megatof om die gebarentaal te zien. Die met haar witte trui onder haar roze t-shirt met korte mouwen vond ik de beste.

    En op den duur zijt ge al zo nat, dat een beetje meer regen geen kwaad meer kan. Tja, vergeten paraplu mee te nemen.

  • Comicsken said

    Hmm doven voelen wel alle trillingen in de muziek, net zoals wij de klanken horen :)

Leave a Reply