28/6 2008

Losers

6

Gisteren na een leuk avondje pinten hijsen wandel ik terug naar mijn auto in de buurt van de Draakplaats in Berchem. Ik stap in mijn auto en merk dat waar normaal glas is aan de passagierskant er nu een gapend gat is met nog wat verplinterd glas hier en daar. De passagiersstoel is omgetoverd tot een paradijs voor de moderne fakir, vol met glassplinters maar wel verstelbare in alle richtingen. Een snelle check leerde me dat mijn GPS weg was als ook alle bijbehorende kabeltjes. Het kabeltje voor mijnen iPod was ook verdwenen, gelukkig lag mijn iPod er niet in. Een ontnuchtering was het (letterlijk)!

Wat ik denk van de mensen die dit doen, dat kan u lezen in de post get.a.job, in elk geval zijn ze echt oerstom want in de koffer lag mijn laptop nog… en die hebben ze niet meegenomen ofwel zijn ze te stom om een pc te gebruiken, die kans is ook redelijk groot. In ieder geval was ik behoorlijk slecht gehumeurd gisteren nacht. Het neanderthalig gespuis dat hier achter zit veracht ik echt. Dat die mijn spullen gepikt zijn is erg en dat gaat mij geld kosten… maar ik ben nog kwader over het boerse en verachtelijke gedrag van zo’n low life’s… yep u leest dat goed: L.O.W. L.I.F.E, als in minderwaardig en inferieur schepsel!Als ik er zo één in mijn handen krijg, dan pers ik het leven er gewoon uit! Woedend word ik daarvan.

En wat me eigenlijk ook kwaader maakt is dat je bij de “playmobiel mannekes” aka “de politie is je vriend” niets moet gaan doen buiten gana melden. Machteloos ben je… Die doen al geen moeite meer als het daarop aankomt. De voorbije jaren heb ik al een aantal keren de politie proberen te pakken te krijgen bij ongeval of diefstal… maar die mannen bougeren gewoon niet! Een versufte: “wat kunnen we er nog aan doen” krijg je als antwoord.

Maar ik wel boetes betalen en belastingen. Maar blijkbaar is de politie in het leven geroepen om de brave burgers wat in het oog te houden en af en to eens een trap tussen de benen te geven. Als het op criminaliteitspreventie komt dan gebaren ze allemaal van krommenaas. We betalen voor de politie maar service krijgen we niet… dat zou je als bedrijf moeten doen… ‘t zal rap gedaan zijn. Ik stop met boetes te betalen en mss ook een deel belastingen zou ook niet slecht zijn. Het brengt toch geen meerwaarde voor mij…

Voilà, ‘t is eruit en ‘t gaat al wat beter, nu ga ik mijn auto een beetje uitkuisen zodat ik naar carglass kan rijden.

6 Responses to “Losers”

 • Bah, wat frustrerend. Je voelt je machteloos én je zit met de last. Sterkte!

 • Mike said

  Als je weer wat bent gekalmeerd, moet je eens proberen in te denken wàt je hiertegen zou kunnen doen moest je bij de politie zijn.
  Ik ga akkoord dat de politie misschien wel beter zou kunnen functioneren, maar welke “service” zouden ze hier kunnen hebben geleverd.

  Trouwens, tenzij je op de passagierskant moet zitten, zou ik dat niet zelf opkuisen. Carglass doet dat voor je. Service, weet je wel ? ;-)

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @Mike: I know. maar de frustratie moest er even uit. Er zijn heus wel wat zaken die ze kunnen doen, dat staat vast. Budget en de juiste focus zijn dan weer andere zaken.
  En wat betreft die passagierskant… dat mogen ze inderdaad straks bij CG zelf doen :-)

 • Op den boeren buiten nog nooit meegemaakt (cft. je artikel over city life). Er is wel iets wat je er tegen kan doen… Gewoon de stad proberen te vermijden en als je er toch moet zijn beter die laptop en andere aparatuur meesleuren :)

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @geert: zegt de man die zijne portefeuille kwijtspeelt :-)

 • 10y said

  been there, done that… welkom op de draakplaats :-)

Leave a Reply