26/6 2008

City Life

8

Tot nu toe vond ik het altijd heerlijk om in een stad te wonen en werken: alles is lekker dichtbij, het aanbod van vertier, plezier, eten, mensen en activiteiten is gewoon legio. En als je daar geen zin in hebt kan je nog altijd anoniem in de massa verdwijnen om als observator toe te kijken.Maar ik mis de groene & rustige omgeving waar ik ben opgegroeid een beetje. De drukte van de stad begint me soms op mijn zenuwen te werken. De stank van pis als je voorbij de metro loopt, het geroep van marginale voorbijgangers, ambulances die voorbij sjeezen naar de plaats van onheil met loeiende sirenes, de overbuur die zijn testosteron gehale op peil wilt houden door zijn muziek zo luid mogelijk te zetten, zenuwachtig claxonerende autobestuurders die als de dood zijn als ze één seconde langer moeten wachten om te vertrekken aan het licht, … Alles in de stad wordt is gericht op instant consumptie. Alls geeft blijk van genieten en ontspannen maar de realiteit is dat het stressen is om te ontspannen.

Soms verlang ik naar de tijd dat ik nog bij mijn ouders woonde, waar ik na het werken met mijn blote voeten door het gras in de tuin kon wandelen, een beetje tegen een boom kon gaan zitten in het bos en mezelf kon horen denken of juist niet denken, de geur na een zomerse stortbui, het geluid van hevige wind in de bomen in de herfst, … Een beetje meer buitenleven zonder dat je ondergedompeld wordt in een rivier van haast, consumptie en materialisme.

Ik stel het nu allemaal een beetje zwart wit voor, in de praktijk is het niet steeds zo maar het is een perceptie van momentopnames. Kortweg: ik denk dat het stilletjes aan tijd wordt om mezelf eens buiten de stad te vestigen of toch aan de rand van.

8 Responses to “City Life”

 • Mooi stukje. En je hebt nog eens helemaal gelijk ook. Doen!

 • Mike said

  Nooit verlaat ik nog de stad… hoe groter hoe liever. Ben Brussel bijna beu (te provincialistisch). Maar ik woon wél in de buurt van een park (Ter Kameren Bos). Op 10minuten van ‘t centrum, en de straat over om in het park en bos te zitten.
  Ik kan haast niet geloven dat dit appartement zo (relatief) goedkoop was.

  Echt buiten de stad? Da’s voor ‘t verlof ;-)

 • jim-bar said

  en kampen bouwen ! in de wei, in nen boom, op zolder met ouw zetels en zo
  ik wou dat ik in ne zweedse kinderfilm zat, meer dan ooit

 • peter said

  mooi geschreven,ik snap het helemaal. nog 3 weken en ik maak de sprong van het centrum naar de groene rand, een rustige groene wijk op 15 min met de fiets van de groenplaats. het zal ook wel nadelen hebben maar ik kijk er toch naar uit. mortsel here i come.

 • Ik begrijp je helemaal. Jaren heb ik van de daken geschreeuwd dat ik NOOIT weg zou gaan uit de stad… me the real citychick.
  Wegens omstandigheden woon ik nu in Schoten… in een super huis, met een grote heerlijke tuin… en believe me: i’m enjoying it bigtime!

  Het is idd heerlijk om met de blote voetjes in de tuin te lopen, wat onkruid uit te trekken, buiten in het zonnetje te eten, in de hangmat te liggen, zelfgekweekte groentjes/fruit en kruiden te plukken en te gebruiken… En op 15min sta ik int midden van de stad.

  Sinds ik in the suburbs woon, geniet ik ook veel meer van de stad als ik er ben. Niets zo heerlijk om na het werk nog gauw even de stad in te duiken en dan naar de heerlijke rust van de tuin terug te keren :-)

  Nu kan ik ook echt genieten van thuis blijven en thuis zijn, terwijl ik int stad altijd het idee had dat ik buiten moest…

  Go Go Niko, ik hou wel een verwelkomingsbbq’ke daar in the suburbs :-)

 • Wou ook nooit weg uit de stad. Maar naar de stad kan je altijd naar toe als je zin hebt. Afstanden in Belgie zijn niet zo groot… Maar dat ik ‘s avonds direct kan gaan fietsen zonder mijn leven te riskeren of te gaan lopen zonder al dat fijn stof diep in je longen te jagen geeft me genoeg voldoening.

  BTW ben de pis geur ook serieus moe :)

 • Pollie said

  ofwel de stad ofwel echt op den buiten met tuin, beestjes, groenten, alles erop en eraan, maar zoiets er tussen als de suburbs, no way.
  Nu ik noem Schoten en Zoersel geen suburbs van Antwerpen, dan denk ik eerder aan Deurne, Merksem, Berchem en dan woon ik liever in de stad.
  Maar het leven op den buiten heeft zeker zen charmes; been there…

 • Yves Ferket
  Twitter: nodesktophero
  said

  In onzen hof gaat gerust een heel grote caravan hoor. Altijd welkom. Groen genoeg?

Leave a Reply