19/6 2008

get.a.job

6

Ik wandel van ‘t werk naar de wagen, ondertussen telefoon, ik haal mijn iPhone boven en ik neem op. 2 Kerels wandelen voorbij en zeggen terloops al wijzend naar mijn telefoon. “We’re going to steal your iPhone, we’re gonna steal it“… Ik leg op en bekijk die twee eens van top tot teen alsof ze uitschot zijn, haal mijn schouders op en draai mijn rug naar hun toe om weer te bellen.

Ik had duizend antwoorden klaar, want daar ben ik goed in: snel en gemeen antwoorden maar ik heb maar wijselijk mijne mond gehouden.

In elk geval moesten die neanderthalers mij willen overvallen… ik weet niet hoe ik zou reageren! ‘t Is niet dat die iPhone mij meer waard is dan een mes in mijn ribben. Maar ik heb zo de neiging bij onrecht dat mij aangedaan wordt nogal vervelend en als het moet zéér aggressief uit den hoek te komen. Voor ‘t zelfde geld ga ik lopen of geef ik alles af wat ik heb… geen idee!

Ik walg van zulke mense: kom je iets te kort: werk er dan hard voor om het te verdienen, net zoals die andere 60% van de bevolking die eerlijk zijn boterham verdient! Het genot dan zal des te groter zijn… . Ga niet als een loser door het leven met andermans spullen om zo betere visibiliteit te verkrijgen, dat zijn valse waarden! Identiteit en respect komen van binnenuit en straal je uit in je ganse doen en laten. Daar kan ik zo pissed van worden hé… fucking parasites!

6 Responses to “get.a.job”

 • pieter said

  Ik ben overlaatst in zo’n situatie beland die minder goed is afgelopen; zonder te vragen kreeg ik een vuistslag op mijn gezicht en vervolgens probeerde hij mijn laptoptas van mijn schouder te graaien. Ik ben net op tijd kunnen ontsnappen.
  Ik kan nu geen voet meer op straat zetten zonder een soort van schrik over mij te voelen. Rot, echt rot.

 • Micheke said

  een vriend van mij is eens in mekaar geslagen… Niemand weet waarom, da is geen herrieschopper, ze wilden niks stelen… Ze hadde zich ongetwijfeld vergist.
  Dieje eeft ook heel lang met schrik rondgelopen

 • zjoske said

  ik wist ook niet hoe ik zou reageren tot iemand m’n nokiabaksteen onsubtiel stal
  hij had het toestel al in z’n mouw geschoven maar ik had het gezien en bleef roepen, tieren en dreigen met allerlei dingen die ik toch nooit zou kunnen waarmaken tot het moment dat ik zag dat ik de dader z’n liefke kende.. van naam.. ik riep “ik weet u wone, D., ik zou maar maken dat die gsm terug bij mij is”
  raar maar waar hielp dat..
  misschien was het omdat D. echt schrik van me had, misschien omdat de klojo’s de gsm mijn gezeur niet waard vonden

  al bij al schrok ik van m’n eigen moedige reactie (ze waren met z’n tienen in totaal)..

 • Albrecht said

  Zelf heb ik veel lates gehad in Brussel en liep ik ongegeneerd rond in Brussel (station Brussel-Noord) met mijn I-pod en tas. Gelukkig nooit problemen gehad. Mijn arrogantie werpt vruchten af want ik probeer nooit angst of op mijn hoede gevoelens uit te stralen. Blijkbaar werkt dat (voorlopig)….Ik weet ook niet hoe ik zou reageren maar mezelf kennende zou ik mijn leven riskeren en mijn I-podje dat vol muziek staat die (volgens de meesten) niet te aanhoren is, door dik en dun verdedigen. Maar misschien helpt slechte smaak ook wel. :-))
  Bye the way, ik ken u niet. Maar ben via Pollie op uw website terecht gekomen. Ik was erg onder de indruk van uw foto’s. Ik vond/vind die heel mooi en aangrijpend.
  Veel groeten,
  Albrecht.

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  thnx!

 • Losers | - dipfico's daily -
  Twitter: pitslamp
  said

  [...] ik denk van de mensen die dit doen, dat kan u lezen in de post get.a.job, in elk geval zijn ze echt oerstom want in de koffer lag mijn laptop nog… en die hebben ze [...]

Leave a Reply