11/6 2008

Shorts against suppression

5

Leuk filmpje van een school waar ik vroeger nog gezeten heb, het Sint Jan Berchmans College in Westmalle. Het is daar onder welke omstandigheden dan ook ten strictste verboden voor jongens om onder welke weersomstandigheden dan ook een korte broek aan te doen. Vandaar dat ze een ludieke actie hebben opgezet om dit even te counteren. check it out:

YouTube Preview Image

En geloof me het stalen regime van het Sint Jan Berchmans College, die gaat daar niet met lachen. Volgens mij is die school zowat het laatste fascistische bolwerk in België.

5 Responses to “Shorts against suppression”

 • Nadine said

  Ge moet me ni vertellen over Sint-Jan. Ik heb er zes jaar gezeten en ik kan alleen maar beamen wat hierboven gezegd wordt. Nooit van mijn leven gaan mijn kinderen (moesten die er ooit komen) naartoe! Ik krijg nog de kriebels als ik terugdenk aan hoe we toen gebrainwasht werden…

 • Gerty said

  het Sint-Catharinacollege in Geraardsbergen is ook nog zo een erg geval…

 • Ikke said

  Ik zit nu op SJB. Ik zit nu ook in mijn 6e jaar en ik moet eerlijk toegeven dat de regels in die 6 jaar al enorm versoepeld zijn en gebrainwasht zijn we niet echt. De enige regel waar echt nog niemand mee kan leven, is de deze. Daarom ben ik blij dat onze jongens deze actie hebben ondernomen!
  Nu kan onze lieve directie niet anders dan hier iets aan te veranderen.
  Anders zullen onze opvolgers uit het 5e en 4e jaar deze actie met veel plezier herhalen!…

 • Stino said

  Ik zit nu int vijfde en ik beaam, de regels zijn al veel soepeler maar deze moet echt nog veranderne en indien er nu niets wordt verandert dan volgend jaar inderdaad opnieuw. Maar dan roepen we zo ex-leerlingen terug op e, om mee te komen protesteren.

 • mistervinnie said

  “Dit hypothekeert het overlegmodel” aldus SJB

  Daar moet dan wel bijgezegd worden dat het fameuze ‘SJB-overlegmodel’ langs geen kanten werkt. Het ‘overleg’ in SJB bestaat omdat het wettelijk verplicht is om een leerlingenraad te hebben, Jammer genoeg houden ze dan ook amper rekening met de verzoeken van de leerlingenraad en zelfs het oudercomité.

  Niet moeilijk dus dat als elk jaar het verzoek om korte broeken wordt afgewezen, dat de lln. overstappen op zulke ‘acties’ en het niet erg vinden dat dit het ‘overleg’ hypothekeert!!

Leave a Reply