5/6 2008

Creative UnCommon

2

Blijkbaar lappen een aantal Belgische kranten de Creative Common License van flickr aan hun laars. Bij GZA staat er een flickr slider met alle images die de tags 2000 – antwerpen etc bevatten. En dat strookt natuurlijk niet met de persoonlijke copyright die bepaalde fotografen aan hun images geven.

Dat er op gereageerd moet worden staat buiten kijf, en ine van mo(nu)ments.nu heeft daar wel een zéér ludieke twist aan gegeven. Er vanuitganade dat die flickr-slider op bepaalde tags werkt heeft ze een aantal foto’s herwerkt en toegevoegd aan diezelfde taglist waardoor er nu af en toe kleine stampjes tussen de benen van GVA gegeven worden.

Er zullen ongetwijfeld hier en daar ook wat foto’s van mij tussen zitten maar ik lig daar zo niet wakker van, ben tenslotte ook geen professionele fotograaf. Maar ik kan best begrijpen dat mensen wier broodwinning het is hier niet met kunnen lachen.

Trouwens, nog niet zo lang geleden hebben ze een foto van mij gebruikt als achtergrond op de website van FM Brussels. Die mensen hebben mij vriendelijk opgebeld met de vraag of ze dat mochten doen… dan is er toch geen probleem. Ze hebben zelfs moeite gedaan om mij te bellen. Via flickr op mijn weblog terecht gekomen, vandaaruit op mijn linkdin profiel waardoor ze wisten waar ik werkte. Naar onze receptie gebeld en gevraagd of ze me konden doorgeven. Mooi toch? Dan kan je haast al niet meer neen zeggen!

in Opinion Tags: , ,

2 Responses to “Creative UnCommon”

Leave a Reply