30/4 2008

Verlangen

2

Ik zeg het u, de beste maanden van het jaar zijn echt wel de lente maanden. Waarom? Ik zal het u zeggen… dat zijn de maanden van het “verlangen“. Verlangen naar de zomer, zomergeur en zomer dingen doen… Waarom de zomer op zich niet dan de beste maand is? Omdat verlangen het allemaal net iets mooier maakt. Af en toe krijgen we een voorproefje van wat de zomer zal brengen. Bij het eerste straaltje zo springen we een gat in de lucht, sleuren we onzen BBQ naar buiten, gaan ergens aan het water liggen, trekken onze short aan om onze melkflessen te laten bruinen, teensletsen aan de voeten… (en twee dagen later in bed met een snotvalling)!
Geef nu toe… hoeveel mensen zagen in de zomer dat het te warm is! Eenmaal een behoefte bevredigd vergeten we snel hoe groot het verlangen was. Verlangen… ‘t is gewoon de basis!

2 Responses to “Verlangen”

Leave a Reply