29/4 2008

fring my bell

5

Vandaag de eer gekregen om eens met de mannen die achter het fring concept staan rond de tafel te zitten.In dit geval was het Roy Timor, de marketing man …off course! Samen met een aantal andere bloggers waren we uitgenodigd om feedback te geven op hun mobile application. Voor diegene die nog niet zo goed weten waar fring voor staat: 

Fring is een applicatie/community speciaal ontworpen om de communicatie die momenteel via de PC verloopt over te brengen naar mobile devices. Kortweg: skypen, chatten en bellen over het internet via een mobiel device: iPhone, Nokia N95-96, S60, symbian, windows mobile en tal van andere MD’s of platfromen.

Ik hoor u denken maar als ge nen telefoon vast hebt dan heb je toch alles bij de hand om te bellen. Klopt maar via fring kan het goedkoper of zelfs gratis afhankelijk van de dienst die je gebruikt. Daarenboven is chatten soms ook handig wanneer je buiten de deur bent.

Enfin, op twee uurtjes tijd hebben wij de pro’s & con’s besproken en voorgelegd en daarmee was de discussie ook losgebarsten: groeperen van contacts, VOIP vs mobile phone, chat vs sms, de userinterface, …
Persoonlijk gebruik ik fring hoofdzakelijk om te chatten wanneer ik niet achter de PC zit: op het werk in een meeting, thuis in de zetel, op bezoek bij mensen die me niet interesseren… etc
Het over internet bellen (VOIP) via de iPhone in mijn geval vind ik niet relevant en vooral ook nog te duur, want ook al is het bellen  gratis of goedkoper… de internetverbinding via mobile devices is nog steeds duur. Alleen als er Wifi in de buurt is dan doe ik zéér veel mobiel. ‘t Probleem ligt ‘m daarom niet altijd in de applicatie zelf maar in de omgevingsfactoren.
Ik ben in elk geval een happy user en kijk uit naar de nieuwe releases die er aan komen.
Enfin, met geïnteresseerde aandacht werden onze noden en opmerkingen genoteerd en bediscussieerd… en daar allen al verdienen deze mannen een applausje voor.
Kijken en luisteren naar de markt en doelgroep in persoonlijk contact. Keep it up! 

5 Responses to “fring my bell”

 • Pvw said

  Leuk initiatief. Ik heb Fring ondertussen van mijn Nokia (met S60) gehaald. Om Fring ideaal te gebruiken in een chat of Twitter contekt oet je continue laten aanstaan en dan is het ware drain van je batterij. Bovendien bleek mijn toestel regelmatig te bljiven hangen. Er is dus zeker nog wat werk aan, maar het concept is veelbelovend.
  Ik zal het niet nalaten om toekomstige releases opnieuw te testen.

 • [...] De applicatie draait nog niet 100% maar daar wordt aan gewerkt. Deze middag zat ik samen met enkele personen aan een met smartphones gevulde tafel met Roy Timor-Rousso. De product marketing man [...]

 • Wimblog » Blog Archive » Fring
  Twitter: pitslamp
  said

  [...] zat ik in de kantoren van LVT PR samen met een paar andere mensen (Niko Caignie, Nick De Mey en Wannes De Loore) rond de tafel met Roy Timor-Rousso, Marketing VP bij [...]

 • Meffy. « Pekes en ertjes
  Twitter: pitslamp
  said

  [...] is het verfrissend om op die manier de relaties van een klant te behartigen. De andere leden hebben daar ook al iets over geschreven, dus ik zou er eigenlijk niet teveel woorden aan vuil moeten maken. Het [...]

 • [...] en een duidelijke bereidheid om in gesprek te gaan hoef je je eigenlijk weinig zorgen te maken. Bloggers blijken dan zelfs uiterst aangename mensen te [...]

Leave a Reply