26/4 2008

Parijs…

1

Stad van mijn hart… ik ben nog nooit ergens geweest waar ik continue van de ene verwondering in de andere stapt. Elke keer als ik uit een metro station naar boven wandelde kriebelde het in mijn buik van nieuwsgierigheid: in welke buurt komen we nu uit, hoe impossant zijn de gebouwen hier, … Parijs heeft mijn verwachtingen in tienvoud overtroffen!
We verbeleven in Neuilly Sur Seine een klein eilandje in de Seine aan de rand van Parijs: Hotel de la Jatte. Maar met de metro waren we op 7 minuutjes in het hart van de binnenstad.
Aangezien we niet héél veel tijd hadden hebben we ons voor deze keer gefocussed op 2 zaken: de grooste bezienswaardigheden bekijken en genieten. Dat tweede ging vanzelf, het eerste wat moeilijker want zelfs mijn, anders zo perfecte boy scout, oriëntatie vermogen was volledig foetsjie daar!

Enfin, met veel stappen en zoeken en metros zijn we er toch in geslaagd om het volgende te gaan bekijken: Mont Martre, Sacre Coeur, het café van Amélie Poulain Eifeltoren, Sorbonne, Louvre, Quartier Latin, Notre Dame, Champs Elysees, Arch de Triomph, Seine, … ik weet het allemaal niet meer … ‘t was veel en ‘t heeft een prachtige indruk achter gelaten. Wat mij vooral opviel aan Parijs is dat naast het impossante historische en architecturale kader deze stad vooral gefocussed is op leven en genieten. Ontelbare parken met ruimte voor iedereen om te genieten, relaxen, slapen, pick nicken, zakkenrollen, rommel verkopen, … Waarom die laatste 2… omdat ik me op de Sacre Coeur in ‘t zak heb laten zetten door 2 negro mowfows… ik wist dat ze mij aan ‘t ritselen waren maar ‘t ik was zo verbaasd door hun smoothness dat ik het eigenlijk niet erg vond… maar toch 10 euro armer voor 2 armbandjes!
Maar zoals ik dus al zei, één en al leven en genieten in Parijs: parken, resto’s, café’s, kraampjes, .. noem het maar op c’est là!! en proper dat het daar overal is, niet te geloven!

En gestapt dat wij daar hebben, echt mijn voeten staan vol bleinen en door de hele dag in sneakers te hebben gezeten lijkt het alsof die gaargebakken zijn in de warmte… enfin, dat boeit u niet echt denk ik! In ieder geval doordat de oriëntering niet altijd optimaal was hebben we dus véél afstand afgelegd tussen de verschillende metrostations. Die metros die trouwens echt wel goed georganiseerd zijn… das wat anders als onzen Antwerpse ondergrondse tram…

Enfin, ik keer daar zeker nog een paar keer terug om elke wijk eens fatsoenlijk te bekijken en te beleven. ‘t Is per slot van rekening maar drie uurtjes rijden van hier hé, soms doe je er naar je werk langer over!

Voor een selectie van de fotos moet u op flickr wezen.

One Response to “Parijs…”

  • Mirthe said

    Ik vond Parijs ook zeer leuk. Eén van de tofste citytrips die ik ooit heb gemaakt.

Leave a Reply