5/1 2008

Paul Mc Carthy @ SMAK

2

Wij vandaag naar Gent gereden om in het S.M.A.K naar de tentoonstelling van Paul Mc Carthy te gaan kijken. Eigenlijk een beetje op de wilden boef gegaan, in de rapte hadden we iets gelezen over die tentoonstelling. Een paar beelden gezien maar niet echt verder op in gegaan en gewoon naar daar gereden om eens te gaan piepen… De tentoonstelling bestond hoofdzakelijk uit film materiaal waarin groteske figuren verschillende vormen van seks en geweld op een “extravagante” manier proberen in te kaderen. Daarnaast stonden er nog een aantal beelden die ook weer zeer fallus geïnspireerd waren… Allé, ik heb nog nooit zo een wansmakelijke vorm van kunst mogen aanschouwen. Het enige dat ik kon opmaken uit het hele gebeuren was dat de mensen die dit geproduceerd hebben met serieuze issues zitten. Ofwel hebben ze in hun jeugd iets ‘pijnlijk ‘ meegemaakt dat ze niet echt hebben kunnen verwerken ofwel zijn ze in één of andere LSD-trip blijven steken en is elke zin voor smaak vervallen. Als dit als kunst wordt aanzien dan mogen ze mij gerust als barbaar bestempelen!!
Geniet even mee van de beelden die nog wel door de beugel kunnen:

En ik heb zo ook eventjes rondgekeken naar de gezichten van andere bezoekers en daar zag ik niet veel begrip of respect voor deze vorm van (ik durf het bijna niet schrijven in deze context) kunst. ‘t Kan aan mij liggen en aan mijn opvoeding, kan best maar ik walg van dit. En kom nu niet af met het doorbreken van taboe’s hé, “plas en kak sex” is geen taboe, it’s just discusting!!!

Gelooft u mij niet: even hier kijken (kan zijn dat je even moet bevestigen dat je meerderjarig bent). En den deze vind het allemaal prachtig… ook te veel liquids onder zijn tong gestoken denk ik!

Maar “kunst” is grotendeels perceptie, dus dit is maar mijn bescheiden mening!

2 Responses to “Paul Mc Carthy @ SMAK”

  • sunnymoon said

    Je had naar ‘British Vision’ kunnen gaan, in het Museum voor Schone Kunsten, recht tegenover het SMAK. Wel serieus de moeite, een prachtige expositie.
    http://www.britishvision.be

  • margot saelen said

    zou u mij een mail kunnen sturen met die fotos erin wnt ik moet een werk maken over wansmakelijke kunst en ik vind dit toch echt wel gepast voor dat onderwerp
    bedankt x

Leave a Reply