9/12 2007

Antwerp Underground

1

The misses had een kaartje gekregen om de Antwerpse ruien te bezoeken, ik kon dus niet mee. Mij niet gelaten zolang ze maar fotookes trok. De ruien zijn de oorspronkelijke grachten van het oude Antwerpen, net zoals die in Amsterdam, die momenteel overwelfd zijn om plaatst te maken voor de nieuwe straten waar wij nu over lopen, rijden, shoppen, zwalpen, … Ze dienden om de stad te voorzien van water, turf te leveren en als verdedigingslinie Maar ‘t was blijkbaar wel de moeite om die 3u durende wandeling te doen in de catacomben van Andoverpia. Schuifelend tussen ratten, vingerdikke spinnewebben, kniehoog water, …
In principe was het niet toegestaan om foto’s te trekken, vandaar maar het beperkte aanbod.

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door zulke plaatsen, als ik mijn ogen dan sluit dan zie ik voor mij hoe mensen 200 jaar geleden hier door de straten liepen, door de smalle steegjes en kronkelende straatjes, de kathedraal ineens opduikend als een pilaar van de hemel… dat moet echt imposant geweest zijn! Heb daar nogal een levendige fantasie voor…! Maar ja de interesse voor geschiedenis is er bij mij van de wieg in gegoten thuis, can’t help it!

Meer info op ruihuis.be of op antwerpen.be

in Lifelog Tags: ,

One Response to “Antwerp Underground”

  • Stro said

    Een wandeling van 3 uur door deze catacomben? Moet een geweldige ervaring zijn lijkt me…

Leave a Reply