7/12 2007

Billie met het gouden kompas

2

Gisteren was het dus de bedoeling geweest dat we naar Billie King in het Paleis gingen. Helaas stond “the misses” in de file op de ring van Brussel, 2u30 heeft ze er over gedaan om thuis te komen! Om half tien was ze thuis, en dan was Billie King al ongeveer 1,5 uur van jetje aan het geven… het had dus geen zin meer om daar naartoe te rijden!

Dan maar snel naar UGC gereden om en filmpke mee te pikken. Ze hadden mij daar vorige keer een 6 beurten kaart verpatst zonder ik het wist. Wij ‘The Golden Compass‘ gaan zien. Ook al is het inderdaad een beetje ne kinderfilm, ik heb er toch met volle teugen van genoten. De details zijn subtiel uitgewerkt, het verhaal is goed, … ben benieuwd naar de 2 volgende in de Trilogie!

Maar waar al die kritiek in Amerika vandaan komt dat de film zogenaamd aanzet tot atheïsme… no clue! Als ge van zo ne film al schrik krijgt dat mensen de rug naar ‘een bepaalde’ godsdienst gaan draaien, dan is er volgens mij iets serieus mis met dat geloof en niet met die film! Want ge moet potverdorie stevig moeite doen om van deze film en godsdienstig manifest te maken zenne!

2 Responses to “Billie met het gouden kompas”

 • Ha, goed om weten dat hij dus toch te genieten valt !
  Staat nu iets hoger in de ‘To Watch list’ :)

  Nu, het blijkt wel dat delen 2 en 3 iets erger gekant zouden zijn tegen die ene bepaalde godsdienst… en dan nog vooral in de boeken. Benieuwd wat de films gaan brengen ;)

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  ik ben benieuwd!

Leave a Reply