5/12 2007

Retro Fiat

3

Op weg van mijn ouders naar huis kom je langs de Fiat garage (aan ‘t shoppingcenter) en daar zag ik in de vitrine een knal gele “500” staan. U weet wel die autootjes uit de tijd van weleer die je in binnenzak stak ipv naar parkeerplaats te zoeken! Ik moet zeggen dat ik het best wel een aardig model vind… dat Fiat nu ook gaat teren op zijn vroegere succes vind ik niet meer dan normaal: wat volkswagen met de Beetle mag en BWM met Mini, dan mag Fiat ook even de “us too” card spelen.

Maar om nu eerlijk te zijn moet ik zeggen dat deze straatmus eigenlijk niet zo hard op het orgineel model trekt. OK, hij is bijna even klein, daar zijn ze even correct in geweest als bij de genuine cinquecento, maar voor de rest … hmz … De nieuwe vorm heeft te veel weg van hedendaagse vormgevening. In het voorbijrijden op straat zou ik zo de stempel “Japanner” op zijn moterkap durven ploffen. Bij Mini zijn ze daar destijds wel in geslaagd om de orginele vomgeving te behouden. Anyway, les goûtes et les couleurs ne se discutent pas: Eskimo’s denken daar bijvoorbeed heel anders over! Ik beloof u dat ik u niet zal uitlachen als ge hier met komt aanrijden!

3 Responses to “Retro Fiat”

  • ik vind dat precies wel knoddig, die nieuwe vormgeving :)

  • Ge zult mij niet uitlachen, ge zult kwijlen van jaloezie :-) De cinquecento is een gadget op wielen!

  • dipfico
    Twitter: dipfico
    said

    Allé, nen iPhone op wielen dus :-) daar kan ik met leven!

Leave a Reply