28/11 2007

Jill Scott

3

Dus naar Cirque Royal afgezakt om Jill Scott te gaan opluisteren… Ik had nog nooit van haar gehoord maar mijn vriendin is er absoluut fan van. Omdat ik mijn vriendin graag zie had ik deze ticketjes als verrassing geboekt. Zij kei blij, ikke benieuwd. Absoluut onder de indruk was ik van die madam… en stem waarmee ge de pannen van ‘t dak kunt spelen en een live band erbij die weet waar de si en la ‘s staan. ‘t Publiek had er blijkbaar ook zin in want dat stond mee te swingen en te zingen van het begin tot einde.

Maar na ongeveer een half uurtje had ik het ook weer gehad met dat zeemzoete gezang van mvr Dolby Surround op het podium. Versta me niet verkeerd, heerlijke muziek! Maar madam is blijkbaar nogal een feministe en ook nogal zelfbewust. Dus daar ging de focus eigenlijk naartoe… muziek & ritme een beetje naar de achtergrond. dat maakt het voor de niet ‘Die Hard’ fan iets moeilijker verteerbaar. Ik miste dus wat ‘swung’… maar op het einde heeft ze dat dubbel en dik goed gemaakt en er stevig de beuk in gegeven. Verder had deze dame ook een behoorlijke portie humor bij en dat wee ik altijd wel te appreciëren De keet stond zowat op zijn kop. Helaas geen filmpjes van op het einde want één van de security mensen heeft met en stevig deuk tegen mijn schouder duidelijk gemaakt dat dit niet toegestaan was!

3 Responses to “Jill Scott”

 • Axel said

  Ge miste wa Swung????
  Kwam 45 min te laat binnen met een kwaaie vriendin die ik uit een vergadering heb moeten trekken, die bovenop haar tong had verloren en wiens rug ik heel de avond heb mogen aanschouwen …..en toch vond ik het een FAN-tastische avond. Ook door The dark side of the Moon die luidkeels uit mijn boxen klonk op de terugweg. Goede oplossing voor van die ijzige stiltes!! Nu alleen nog een nieuwe vriendin zoeken….

  Maar toch…..NEN ZALIGE AVOND!!!!

 • Kris said

  Hallo,

  Als R&B, nu-soul, en jazz fan was ik uiteraard ook in het Koninklijk Circus gisterenavond. Geslaagde avond, en zeker de moeite om Jill voor het eerst aan het werk te zien. Wat vond jij trouwens van de klank in het Koninklijk Circus ? Of scheelt er echt iets aan mijn oren N

  Kris

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  De klank… was niet optimaal! een beetje te veel volume op Jill terwijl die trompetten precies onder water speelden.

Leave a Reply