27/11 2007

Les Hollandais

0

Die Hollanderkes toch, zijn in revolte gegaan omdat ze teveel uren moeten doorbrengen op school. Ze hebben daar gemiddeld per dag maar een halve dag les. De rest van de tijd moeten ze overbruggen omdat er een tekort aan leerkrachten is. Op zich is dat inderdaad wel een beetje lastig maar zijn ze dan zo niet creatief dat ze niet weten hoe ze vrije momenten moeten doorbrengen. Ik zou er begot een fortuin om geven om wat meer vrije tijd te hebben. Ze jumpen daar toch zo graag, awel dat ze wat mind numbin’ beats op hun mp3 spelertje zetten en gezellig de vrije uurtjes weg springen, Werken ze ineens aan hun conditie. Het was al eens in een eerder onderzoek aangetoond dat de Nederlandse Scholingsgraad beneden alle peil was. Geef die mannen eens 8u les per dag net zoals hun zuiderburen, een beetje meer discipline… het zou er al heel anders aan toe gaan denk ik! Ik ben van mening dat ze daar nogal laks omgaan en te veel pamperen… zo creëer je geen weerbare volwassenen… En dat is hier in België net zo!

Toen ik nog op school zat kreeg ik met de stalen regel van de leerkracht zwaar op mijn vingers als we iets fout deden. Moesten we met gestrekte armen 2 boeken ophouden en ondertussen met de knieën op de scherpe rand van het verhoog zitten. Werden we bij ons nekhaar de klas uitgesleurd als we met proppen gooiden… Iets uitsteken was toen fijn en spannend, want er hingen zware en pijnlijke straffen boven je hoofd. Tegenwoordig moet je als leerkracht nog oppassen of er komt een volwassen versie van die kleine neanderthalerkes je ook even voor ‘t vuil van de straat uitschelden… of erger nog!

Leave a Reply