7/11 2007

Lieveheersbeestjes

2

Een tijdje geleden zeiden ze op StuBru dat er een kleine "Lieveheersbeestjes" plaag was hier in ons bescheiden belgenlandje. En inderdaad, tegnwoordig zie ik ze overal door ons appartement kruipen. Op zich is dat niet zo erg… want wat doet zo’n klein beestje nu verkeerd. Ik vertelde dat dus tegen ne collega en die wist me te vertellen dat hij vroeger gebeten is geweest door zo een beestje en nog niet zo een beetje, dat mormel was naar het schijnt rustig een gat in zijn been aan het knauwen… de eerste 10 min deed het geen pijn maar kort daarop wel. Hij pakte die speldekop  van zijn been en zette het op zijn hand… heeft het ‘hemelbeestje’ nogwel het lef om even te plassen in de handpalm… En verder ken ik nog iemand die een ‘hemelse’ schrik heeft van Lieveheersbeestjes!

Tot zover het ‘wistjedatje’ over Lady Birds!

2 Responses to “Lieveheersbeestjes”

  • Oili said

    Ik was vroeger als de dood als die dingen begonnen te vliegen. Zo kruipen over mijn pols was leuk maar dan sloegen die de vleugels uit en schrok ik me altijd een hoedje :)

  • 10y said

    veel doet zo’n beestje ni verkeerd? how, ff een woordje uitleg: die plaag is dus van aziatische lieveheersbeestjes, en die spleetogen eten al onze inheemse lieveheersbeestjes op (en da zijn dus de coole, funky lieveheersbeestjes)… du-us: kill them all zou ik zo zeggen, doe een paar keer uw ramen en deuren open en toe, want daar kruipen die mormels nu tussen voor hun winterslaapje… eum, voor de rest vind ik lieveheersbeestjes héél lief hoor :-)

    ieuw, deze comment heeft wel een beetje een ‘eigen volk eerst’toontje, das dus ni de bedoeling hé!! i love alle kleuren en alle volkskes, behalve bij lieveheersbeestjes :-)

Leave a Reply