29/10 2007

Ouders

10

Zij die mij een beetje kennen weten dat ik een nogal turbulent verleden heb: stormachtige puberteit… allé orkaankracht is meer toepasselijk. Toen dacht ik altijd, als mijn ouders me nu maar eens begrepen, begrip toonden. Ouders waren een obstakel in mijn zogenaamde zelfontplooiing! Nu vele jaartjes later kom ik echter tot een andere conclusie, mijn ouders toonden begrip maar trachtten me steeds over de juiste weg te gidsen/sturen, tegen mijn wil en dank in. Ik heb mijn ouders héél véél verdriet aan gedaan vroeger en van alles wat ik op mijne kerfstok heb is dat zowat het enigste waar ik spijt van heb. Gelukkig heb ik de mogelijkheid om dat goed te maken. Het laatste wat ik wil meemaken is dat ik de kans niet krijg om tegen mijn ouders te zeggen dat ik van hun hou en dankbaar ben! Nu ik de kans nog heb om dit te laten voelen, zeggen, duidelijk maken wil ik deze ook gebruiken. Klinkt allemaal zéér zwaarmoedig maar dat is het helemaal niet. ‘t Is gewoon een besef en ik ben blij dat ik dat besef.

Als ik kijk met hoeveel liefde mijn ouders me omringen, de stralende glimlach die spontaan op hun gezicht verschijnt wanneer ik als een vervelwind binnenstuif om meestal weer te vertrekken voor het stof weer is gaan liggen! Die glimlach doet mij beseffen dat ik een bofkont ben, opgevoed door een sterk koppel die mij de juiste waarden en normen hebben meegegeven om me te wapenen tegen het leven en mezelf weet te omringen met mensen waarvan ik voel dat ze diezelfde waarden hebben. En daar moet ik hun dankbaar voor zijn… en dat ben ik!

En zoals ik al vaak tegen mijn vader heb gezegd:

Als ik later half de vader voor mijn kinderen kan zijn zoals jij bent voor mij, dan ben ik al héél gelukkig!

10 Responses to “Ouders”

 • Highfly said

  Allé, ge maakt terug kans op de erfenis :)

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Yep, en dan krijgt gij uw 20€ terug!

 • Wow. het had op mij kunnen slaan, dat van die puber-tornado. En over de rest ben ik het ook roerend met je eens. Schoon. En als je zelf papa word, echt waar, al is het een cliché, dan ervaar je dat nog veel dieper. Mijn ouders zijn super, en doordat ik voel wat ik voel voor mijn kids, besef ik des te meer dat dat het ook is wat zij voor mij voelen, ook toen, toen ik het ongelooflijk te bont maakte.

 • 10y said

  mo vent toch, heeft er hier iemand het licht gezien???? hihihihi k vind het wel heel lief om te lezen hoor… en die pubertornado…. sounds very familiar ;-) arme mami en papi, ze zijn er nog ni goe van denk ik! en ik ben er eigenlijk ook nog steeds niet van bekomen :-)

 • Yves Ferket
  Twitter: nodesktophero
  said

  Niko,

  Stop met bloggen als je zat en emotioneel bent ;)…maar ik denk wel dat je een goede papa zou zijn. Ik stel zelfs voor van het praktijkstuk “oefenen voor creatie” even op zij te zetten en de focus te verleggen op het praktijkgedeelte “opvoeden”. Afspraak vrijdag 2 November bij ons. De papflessen staan in de tweede kast bovenaan, de pampers liggen onderaan de luiertafel. Tot dan!

 • renata de boom said

  He Niko

  wat ongelooflijk mooi wat je geschreven hebt , heel nooi hoor en niet te vergeten een compliment aan je ouders want laten we wel wezen je bent een zeer goed jonk geworden ik mag je graag en je bent een lieverdje dus nogmaals daar heb je zelf veel mee te maken maar je ouders verdienen hier ook een compliment.

  Dikke knuf en wanneer kom je weer in holland buurten??

  gr Renata

 • gewoon gaan, als je echt wil twijfelen en je ziet dat de kleur achter je rood is – reden te meer. zoniet, just call

 • Iedereen komt ooit tot dat besef. Zelf besefte ik het al veel te vroeg. Gedurende mijn puberteit liep ik rond met de vrees om mijn ouders te verliezen in één of ander tragisch auto-ongeval. Nu is het gelukkig wat minder, maar dat heeft me weerhouden om het er van te nemen tijdens mijn puberteit. Want onbezorgdheid, dat kende ik niet.

 • Ex-Roomie said

  http://www.verteljegeheim.nl
  :-)

 • Je Nichtje said

  da van die erfenis vond ik wel geslaagd :-)
  en ik mag het zeggen als allerliefste nichtje hee?
  mooi geschreven neefje – respect

  x caro

Leave a Reply