24/10 2007

VDAB

2

is gonna do WHAT? Deze ochtend in het nieuws: "VDAB gaat in Antwerpen huisbezoeken doen bij allochtonen om ze een job aan te bieden". Een mooi initiatief denk ik dan zo. Maar wat met de autochtoon die ook thuis zit en geen werk heeft. En nog beter, moeten we ze nu al thuis een job gaan voorschotelen omdat ze zelf niet de moeite doen om rond te zoeken… Begrijp me niet verkeerd hé, het is een mooi initiatief en goed voor integratie en al wat je maar wil maar zich focussen op alloctonen is in mijn ogen positieve discriminatie. Iedereen heeft recht op werk en als je werk wil moet je zoeken… basta! Gelijke kansen voor iedereen … dat werkt in twee richtingen. En néé, ik ben geen racist… maar als we over gelijke rechten spreken dan moet je ook gelijke rechten toepasssen. En waar in godsnaam halen ze het vandaan om nog huisbezoeken te doen. Ik rij ook elke dag naar mijn werk. Dat komen ze ook niet op een presenteerblaadje brengen bij het ontbijt thuis.

Misschien zit er meer achter het project van de VDAB maar zo wordt het duidelijk niet overgebracht via het nieuws. 

 Hier het artikel op de VRT-site.

2 Responses to “VDAB”

  • Renegade said

    Volledig mee eens

  • Zo zou het moeten zijn: “VDAB gaat in Antwerpen huisbezoeken doen bij werklozen om ze een job aan te bieden”.

Leave a Reply