20/10 2007

BarBleu: The Verdict

1

Gisteren dus tegen half tien aangekomen in de Korte Klarenstraat om voor de tweede maal BarBleu te gaan opluisteren. Dit keer was heel de avond in beslag genomen door Tribe: een jazz concept. Op zich was dat spijtig want het is juist de afwisseling tussen de verschillende muziekstijlen die Barbleu gevarieerd en interesssant maakt. Maar deze jongens konden er ook wat van. de enigste vorm van communicatie doe voor hen telt is muziek en dat is er duidelijk aan te merken. Technisch hoogstaande muziek die je wegvoert naar een andere wereld.

   

Soms evolueerde hun jam sessie naar wat meer free jazz en dat is het punt waarop ik afhaak, hoe tecnisch complex het ook mag zijn, in mijn ogen klinkt free jazz niet anders dan het verhuizen van instrumenten. Een beetje een kakkefonie… maar over smaken en kleuren valt dus niet te discussiëren. Ze waren goed… blij dat ik er bij was!

YouTube Preview Image

Hierboven nog een beetje footage van tijdens het optreden.

in Lifelog

One Response to “BarBleu: The Verdict”

  • hallo,

    nu pas je commentaar gezien op de impro-sessie van vorig jaar. ik volg hoor. vond het een leuk experiment maar inderdaad soms iets te veel ‘uitgewijd’ om goed te zijn voor de meesten. heb wel genoten van de intensiteit en de goesting bij de artiesten.

    ter info … zaterdag 17 mei in st. Felix pakhuis: barbleu terug zoals vanouds … meer info op http://www.barbleu.be

    wees welkom !

    ivo

Leave a Reply