16/9 2007

Tongeren

2

Vandaag met het ochtendgloren uit de bedstee gekropen om richting Luxemburg te rijden…. allé dat was de bedoeling toch maar omdat mijn madam morgen verjaart en ik nog iets moest regelen voor de kado konden we niet voor 11u vertrekken. Dus maar naar een dichter alternatief gezocht: Tongeren dus. Tegen half één aangekomen om toch nog een graantje mee te kunnen pikken van de gigantische antiek (en rommel) markt die daar elk weekend plaatsvindt. Héél Tongeren verandert dan in een openlucht markt… best gezellig. Verder waren mijn verwachtingen van Tongeren iets hoger dan wat het voorstelde. Ik had veel Romeinse ruïnes verwacht, een oude stadskern… en ja het is er allemaal wel maar dan wel in beperkte mate. Het standbeeld van Ambiorix stond een beetje verloren tussen de vele kermis- en frietkramen. Enfin, een heerlijk uitstapje maar na 3u hadden we het er toch ook weer gezien!

Op de terugweg wilden we nog even binnenspringen in de Abdij van Herenrode, die je van de autostrade ziet liggen. Maar twee afritten genomen en daar niet geraakt… dan maar terug richting de Koekenstad gereden!

in Lifelog

2 Responses to “Tongeren”

  • In tongeren is vooral een bezoek aan de gevangenis een aanrader schijnt. Volgende keer moete aankondigen adde ergens naartoe gaat en dan kunne uw lezers tips geven ofzo :p

  • dipfico
    Twitter: dipfico
    said

    zal ik doen! :-)

Leave a Reply