21/8 2007

Bakkerij de blauwe streep

3

Dit moet ik toch nog even kwijt. Gisteren hoorde ik op de radio dat de lokale politie afdelingen geen blijf weten met het het geld dat ze binnenrijven via hun boetes. Ik kreeg als het ware een spontane aanval van acute koleire… maar die heb ik netjes laten voorbijgaan. Ik heb al mijn boetes toch al betaald en dus valt daar niks meer aan te doen. Maar ik vind dan wel dat ze dat geld op een nuttige manier mogen investeren. Er is ergens in het land (ik geloof in de Kempen) een eenheid die bij alcoholcontroles win-for-life biljetten uitdeelt aan bestuurders die negatief zijn bevonden. Kijk daar kan ik al wat begrip voor opbrengen. Je mag de brave burger ook af en toe eens belonen. Positieve acties brengen vaker een beter resultaat dan straffen (aldus mijne cursus psychologie van 10 jaar geleden). Of ze kunnen het aan een goed doel schenken: Kanker-, Multiple Sclerose of HIV onderzoek. En als ze echt eens slim willen zijn dan kunnen ze het geld investeren om de parkeermogelijkheden in Antwerpen eens te verbeteren… maar ja dan krijgen ze geen geld meer binnen…

3 Responses to “Bakkerij de blauwe streep”

 • Ik aanhoorde dat ook vol ongeloof. Geef het desnoods aan de mensen die honger hebben.

 • Anne said

  Het probleem is dat ze dat niet mogen uitgeven aan wat ze willen.
  Vorig jaar bvb was er een afdeling die graag van dat geld zo van die wisselende borden voor 30km/h wilde plaatsen rond scholen. Borden dus die buiten de schooluren gewoon blank worden.
  Wel dat mocht niet betaald worden met die opbrengsten van die boetes.
  Sommige afdelingen wilden er verkeerslessen of verkeersopvoeding mee geven voor scholen. Ook dat mocht niet…
  Dat is het ‘probleem’
  Er is helemaal geen overschot… ze moeten gewoon de wet veranderen waarin staat waarvoor ze die boetes mogen gebruiken.

 • hihihi, ze mogen het best aan onderzoeken geven, wij moeten eerst sponsers vinden alvorens we een onderzoek kunnen starten, naar eender wat: kanker, HIV, …

Leave a Reply