27/12 2006

Moviesnacks

0

Gisteren nog eens een filmke uit de oude doos gekeken: "La Gloire de mon père". Ik had deze zéér lang gelden al eens  in ‘t school gezien en die is me om één of andere reden zwaar blijven hangen. En aangezien ik een filmbox aan mijn vader kado had gedaan met die film in, heb ik van de gelegeheid gebruik gemaakt om zijn kado even aan te slaan en die films enes te bekijken. Gewoon een heerlijk film verteld vanuit het perspectief van een opgroeiend jongetje die zijn ouders gadeslaat. Dit alles speelt zich af in de Provence rond 1900. De manier waarop die jongen de dingen bekijkt en beschrijft is echt heerlijk kinderlijk en bijna zorgeloos. En het natuurlandschap van de Provence  is echt adembenemend… a must see dus! Een van de dagen het vervolg eens bekijken: "Le Château de ma mére"

in Lifelog , Stuff

Leave a Reply