5/12 2006

@minstratie

5

Ik ben dus niet sterk in administratie… rekeningen, facturen, aangetekend schrijven, nieuw paspoort, … het gaat allemaal aan mij voorbij zoals een konijn een beer in winterslaap voorbij trippelt. Dus een week of twee geleden kreeg ik een briefje in de bus van de postman met de melding dat ik een aangetekend schrijven mocht gaan afhalen. Ik had niks online besteld ofzo… dus ik wist in mijn achterhoofd dat er een pakketje misérie op mij lag te wachten. Uitstel van afhalen was dus de enige (tijdelijke) uitweg. Enfin, vrijdag toch dat spel gaan ophalen. Briefje afgeven aan de postbeambte, en die vent keert terug met een bruine enveloppe. En ik zei nog tegen hem:"Een bruin enveloppe, da kan alleen maar misérie zijn." Ikke dus naar huis en ik doe da spel open. Onze goede vrienden van de taxatie dienst, de belastingen dus, met de melding dat ze mijn belastingen van 2005 niet ontvangen hadden en dat ze nog eens een extra belasting van 10% gingen toevoegen omdat ik niet conform gehandeld had met de wet "123 jadie bla van weet ik veel wie". Daar was ik dus niet akkoord met hé… ok, ik heb dat ding niet helemaal kosjer ingevuld en ik heb dan ook niet het orginele document gebruikt… MAAR ik had ze wel ingeleverd! Allé, vandaag gebeld naar Nicole van de belastingen (die duidelijk uit de Kempen kwam) met de melding dat ik da spel wel heb ingediend. Ze zei, dat kan niet want ik heb het zelf gechecked en der was geen document binnen van mij, maar ze ging het nog eens even nakijken. 3 Seconden later stond ze me weer te woord met de melding dat ze de 16e november mijn aangifte had ontvangen en dat ze niet begreep waarom ze dan de 17e de aanmaning naar mij heeft gestuurd. Ik heb toen even voorzichtig gepolst of ze schizofreen was… de ene dag kwam de ene persoonlijkheid werken en de andere dag de andere, dat was dus niet het geval. Kortom, geen vuiltje aan de lucht en ik ben naar huis gestuurd met een verontschuldigingen van de dienst der belastingen … alookes, waar gaan we da schrijven? Hier dus!

in Lifelog

5 Responses to “@minstratie”

 • Kim said

  Hihihihi funny! Er zijn twee brieven die ik echt haat! De belastingsbrief en de autokeuring…

 • 10y said

  my god: ben ook zo: moet al twee weken een nieuw paspoort + rijbewijs gaan halen…. i hate it! en eum: say what, moest er een belastingbrief binnengebracht worden in november????

 • amai da’s goor !!!! – Ik zou vechten.

  ‘K heb onlangs bijkans den toog van de nief bibliotheek ondergezeken omdat ik zogezegd een Cd had kwijtgedaan. (ze lag dan nog tussen een stapel vr onze neus – bij de rest van alle andere teruggebrachte CDs – toen we da aan het uitvechten waren …. bleek achteraf. Dus het had gemogen :-) )

 • 10y said

  k zou alsnog ff tegen den toog gaan pissen! You go boy! van mij mag het ook ;-)
  maar ni als t de bib in Antwerpen is, want daar werkt een mosselvriendje van mij en dan moet die uwe pipi opkuisen :-)

 • alexis said

  triest om te lezen dat ook in belgie de belastindienst een vreselijk log en onaangenaam orgaan is……. :-)

Leave a Reply