20/11 2006

Dubliner Times

3

Dit weekend mijn eerste poot op "The Irish Soil" gezet en ‘t had niet veel gescheeld of ik had daar ineens in de grond gestoken. Want gelijk dat het vliegtuig landde was de kans fifty fifty om ‘in’ of ‘op’ de Ierse bodem te verzeilen. Over dat verbod op liquide middelen op vliegtuigen wil ik het ook nog eens hebben. Gel, ik mocht gene gel meenemen. Zij die mij een beetje kennen weten hoe erg dat dat is voor mij! Enfin, ik heb toch een potteke gel mee kunnen smokkelen (moehaha).
Dublin zelf is een mooie propere stad zonder hoogbouw of toch weinig en dat maakt het alleen maar gezelliger. Een mix tussen oude kroegjes winkeltjes en huizen tussen een iets of wat modernere omgeveving. En als ge in Dublin zijt dan moet ge zeker toch eens Wiskey (juiste schrijfwijze Renegade!) proeven en Guinness gaan bezoeken. Die Wiskey was dus Jameson en ik moet zeggen dat het echt goed smaakte. Zeker in vergelijking met die andere. We hebben daar dus ff een brevet gekregen dat we officiele Wiskey kenners zijn (voor wat het waard is). ‘t Ging er wel vlotjes in. Daarna ook de Guinness Brouwerij bezocht. Ik ga hier kort en krachtig over zijn… hun bier zuigt en hun fabriek ook! Niet te zuipen die handel. Wat wel cool is dat deze mannen de 60 hectare waar hun fabriek op staat voor 9000 jaar hebben gehuurd met een vaste huurprijs van 45 pond per jaar. Als die geen winst maken dan scheelt er iets deftig! Voor de rest hebben we een beetje gecity-spot. Bus op en af ,hier en daar wat rondwandelen. Ook een ongeloofelijk groot park aldaar: 1200 hectare, daar kunde al eens gaan lopen zoude zeggen. Enfin, algemeen beeld tot dus zover was dat het een mooie, propere rustige stad was. Maar toen moest het nog avond worden. En inderdaad ‘s avonds is het een ander paar mouwen. Het ‘people under the stairs‘ gehalte is nogal groot. Vanwaar ze allemaal ineens komen, da weet geen man. Maar ze staan der en hun enigste zorg is om zichzelf zo snel mogelijk klem te zuipen… Hoe ordinairder het gedrag hoe beter blijkbaar en de vrouwen nog het ergste van al (geloof me het was er gewoon over!). Enfin, goe gelachen en vooral veel gekeken … Wat ook opviel is dat de helft van de horeca mensen daar van Franse afkomst is. Dus die trokken nogal ne kop als wij daar ineens in ‘t frans tegen begonnen. Over het Ierse taaltje ook nog even het volgende: overdag–> niet te verstaan met af en toe een flard van herkenning van een engels woord. ‘s Avonds, als ze wat gedronken hebben –> redelijk hoog "what the fuck gehalte"… niet te begrijpen. Het lijkt dan echt op een aanéénschakeling van klinkers… Maar als ge geïnteresseerd blijft knikken dan blijven ze gewoon verder babbelen…
Enfin, we hebben het dus maar weeral eens gehad! De fotookes zullen later volgen want helaas heeft mijnen digicam de geest gegeven. (RIP). Yours sincere, Seamus!

O ja, ge moogt daar dus nergens roken binnen. Maar dat had den deze op een bepaald moment nimmer zo goe begrepen. Ik moet zeggen dat ik nog nooit zo snel een sigaret heb uitgedaan. Om nog maar te zwijgen van hoe snel den bartender voor mijne neus stond! 

in Lifelog

3 Responses to “Dubliner Times”

 • Kim said

  Misschien kunde daar gaan wonen. Dan zijde ineens van da roken vanaf… Ik doe ook mijn best nu, zondag maandag en dinsdag pakjeloos door het leven gegaan en ik probeer dit vol te houden tot donderdag. Allez tot ik dus wegga want donderdag Joan Collins club, ga je mee? Check mosselbabes… x

 • 10y said

  Yo beejbie!

  allé, t was weer plezantjes zo te zien (lezen)….
  zullen we donderdag uwen b-day vieren in de JCC??? Party Time!!
  xxx

 • Irene said

  Alvast gefeliciteerd voor morgen. Was van de zomer ook in Dublin; mooie stad. Andere aanrader is Edinburgh, maar dan moet je wel eigenlijk pas volgende zomer gaan tijdens het festival. Echte aanrader.

Leave a Reply