2/11 2006

Dutch Design Week

5

Bon zoals beloofd een klein verslagje van wat er zoal te zien was op de Dutch Design Week in Eindhoven of toch hetgeen ik de moeite waard vond.

1 2 3 4
5 6 7 8
 1. Niks speciaals eigenlijk maar gewoon leuk gemaakt: een stofzuigerke op afstandsbediening. ‘t Hoeft niet altijd "kweeniewa" t zijn hé
 2. Een lamp die zijn eigen lampekap haakt. Echt nifty inééngeknutseld!
 3. Kijk gewoon praktisch kan het ook. Voor alle vrijgezellen die op een koude winteravond een beetje warmte en cocoongevoel te kort  komen. Een zetel waar je de voering als donsdeken om je heen kan slagen. En ze kon het zo schattig uitleggen dat meiske. Ik wou er al gezellig bij gaan zitten…
 4. Mijnen topper: een ongeloofelijke coole deur die in alle richtingen kon bewegen. Je kon ze als scheiding gebruiken als valse wand, een praktisch stukje design alweer!
 5. Kijk dit kan het volgens mij nog eens verbrengen. Een omnifit frame voor ne vélo. Je kan daar eender welk onderdeel op plaatsen. Aangezien ze in Nederland evengoed de hele fiets of er een stuk ervan pikken, kan dit wel eens van pas komen. Ge kunt er de bandjes van uwe "cross-vélo" zelfs onder zetten. Géén zicht maar ge blijft wel mobiel. Ik maakte de ontwerper er wel even attent op dat op de foto op de achtergrond alles gepikt was behalven den band… niet echt reclame hé. Daar haddem ni van terug. Olé, weer nen Ollander te kakken gezet.
 6. Deze vond ik gewoon cool… das genoeg
 7. De eenvoud zelve: oude drukvaten hebben een rubberen laag vanbinnen. Snij het ding open, zet er weer druk op. Vijs de onderkant er aan de andere kant op en je hebt een heerlijk zittend krukje. Geniaal in zijn eenvoud. (en weer praktisch)
 8. "Ikea eat my shorts": Het zelfde concept als bij Ikea, een beetje knutselen maar hier moet je zelf ook nog de stukken uitzagen, frezen, knippen, kloppen, … ongetwijfeld leuk maar in mijn geval zou het meubilair über onstabiel om niet te zeggen gevaarlijk worden.

Der waren nog andere leuke dingen maar daar heb ik of geen foto’s van of ik vond ze nu inens niet meer de moeite. Verder was er vooral véél concept, véél praten derover en weinig tastbaars. Maar ik ben maar ne leek en hou het graag praktisch. Perceptie heet dat dan!

in Lifelog

5 Responses to “Dutch Design Week”

 • alexis said

  … hmmmz inderdaad leuke pic’s.. maar toch weer die haat jegens “ollanders”.. :-)

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Der zijn uitzonderingen ;-)

 • zon vloke zou ik wel willen hebben. presies een verzameling vlegblokje

 • verzameling van legoblokjes dus, pc doet even raar.

 • Daar had ik ook graag eens gepasseerd ..
  (maarja, tegelijk was de Tokyo 100% Design beurs, en ik wist niet goed wat kiezen ..)

Leave a Reply