4/10 2006

Sans Papier: Olé

1

Ik heb een probleem: aangezien ik de laatste tijd nogal vaak van adres ben gewijzigd, Lees: ik verhuis sneller dan de administratie kan volgen, ben ik dus bijgevolg in het Oud Belgisch Volkspel "Zoek je stembrief" terecht gekomen. Ik heb ondertussen al de halve administratie van Berchem en Antwerpen opgebeld en daar was een nogal stabiele trend in te merken in die gesprekken:

Ik: Goeiendag, ik heb mijne stembrief nog niet aangekregen ben net verhuisd ziet u…
Stad: Ah, geen probleem, dan ligt uwen brief op u vorig adres
Ik: Ja, maar euh ik woonde in Nederland
Stad: Oei, … ah euh ik verbind u door met …

Enfin, dat heb ik dus vier keer meegemaakt. Maar uiteindelijk was Lotte met haar warme stem daar. Lotte werkt op het kantoor in de Paleisstraat en wist me na wat opzoekwerk te vertellen dat ik momenteel nog in het systeem stond als niet stemplichtige…. Met andere woorden: ik moet gewoon niet gaan stemmen de zondag! Den truk is: verhuis elk jaar naar het buitendland en kom terug in België wonen in de maand september. Dan wordt ge pas in november weer stemplichtige… Nu gaan ik nog eens goed nadenken wat ik de zondag ochtend ga doen: uitslapen, koffiekoekskes gaan halen, krantje lezen, … hmz. Ik zal eens aan u denken als ge in de rij staat. En het bespaart me weer heel wat kopzorgen om te gokken op wie ik ga stemmen… ik heb da nog nooit op voorhand geweten en nu moet ik er dus niet van wakker liggen. Voor één keer: Leve de Administratie: driewerf hoezee!

in Lifelog

One Response to “Sans Papier: Olé”

Leave a Reply