15/9 2006

Schlüss

0

Zo, dat was het dan laatste dag op het werk is achter de rug. Fijne reacties gekregen, dat doet een mens altijd deugd. Aangezien ik mijn duitse wagen moest afgeven was ik natuurlijk afhankelijk van mijn medemens om in Amsterdam te geraken. Met dank aan en lieve collega ben ik tot in Amsterdam Noord geraakt (Nieuwendam) maar daar zit ongeveer 200 meter water tussen alvorens je in Amsterdam centrum bent, vergelijk het met the Leftbank in Antwerpen. Mooi groen, heel rustig, alleen overal dezelfde huisjes. Ik begrijp maar niet waar ze dat blijven vandaan halen, volgens mij hadden alle aannemers hier vroeger een kopieercenter. Enfin,  ikke dus met de veerboot naar de overkant, had ik hier nog nooit gedaan dus mooie afsluiter en ‘t was er ideaal weer voor.

En eerlijk toen ik daarna met de tram verder naar Oud West reed ging er best wel een zweem van melancholie door me heen. ‘t Is toch een verdomd mooie stad vol met kleine steegjes gezellige grachten, mooie huizen, vrouwen… alleen spijtig dat er zoveel Hollanders wonen. Geef mij dan maar de gemiddelde "bescheiden" Antwerpenaar… allen daarheen!

in Lifelog

Leave a Reply