9/9 2006

Zinloos geweld

1

In Nederland zijn ze al een tijdje alom present… de straattegels tegen zinlos geweld. Daar hebben ze de vorm van een lieveheersbeestje. Nu hebben ze dit ook in Antwerpen gïntroduceerd nav het zinloze voorval in de "Zwarte Zusterstraat". In Nederland leggen ze die tegel ook precies op de plaats waar zinloos geweld heeft plaatsgevonden. Daar sta je soms wel even bij stil als je der overloopt en maar goed ook. Ik moet zeggen dat ik het een mooi gebaar vind, maar in mijn ogen zouden ze beter iets anders doen dan tegels in de grond te rammen. Ze zouden die beter naar de kop smijten van de daders, noem het een moderne vorm van stenigen, "tegelen" ofzoiets. Maar dat is dan weer in strijd met het doel van die tegels…
Conclusie: Mooi gebaar maar slechts een start…

 
 NL  BE

 

in Opinion

One Response to “Zinloos geweld”

  • als protest tegen zinloos geweld met tegels naar mensen gooien??
    de ironie druipt er van af.
    I like it!

Leave a Reply