13/5 2006

Hell Yeah

2

Nou, ik had mijn vrijdag een beetje anders geplanned. Het idee was om tegen 19 u richting A’pen te rijden voor een biertje bij Adria. Tegen 3u had ik het wel gezien op het werk, ‘t was stralend weer en ik had er nog geen millimeter van van genoten deze week. Dus ik permiteerde het mezelf om wat vroeger te vetrekken en nog wat even te gaan terassen in A’dam. Wij dus naar het Westerpark, Pacific Parc, voor een portie zon op de snoet vergezeld van wat pintjes… Zon en bier, das niet altijd een fijn duo maar gisteren dus wel. In iedergeval zijn we daar blijven hangen tot de zon achter de horizon was verdwenen. Wat zo leuk is aan Amsterdam, je kan hier dus gewoon op een terasje met een wildvreemde praten en gezellig "ouwehoeren". Dat hebben we dan ook maar gedaan…
Enfin, zon verdwenen, honger redelijk dominant aanwezig dus maar een hapje gaan eten. Place to be was De Orangerie
in de Jordaan. Fijne keet, heeft heel veel weg van Chocolat in de Kloosterstraat. En wat kan je daar eten… kipsaté met satésaus. Geloof me die saté saus is niet te harden. Dus bestelde ik er één zonder die saus. Nou, ik denk dat er toen een nationale crisis uitbrak… Kipsaté zonder saté saus, das heiligenschennis! Ik toch mijn zin gekregen, want zo ben ik. Na het eten nog 2 sambucco’s als digéstif en dan naar het volgende café: De Blaffende Vis (hoe verzinnen ze het). Leuk, maar het was al tegen sluitingstijd in Amsterdam: 3u en dan gaan de meesten keten gewoon dicht. Er zat niets anders op om naar het oerhollandse Café Nol te gaan. Nol, dat schijnt een veelvoorkomende familienaam te zijn (whatever). Prima keet hoor om je avond te eindigen, vergelijkbaar met café Beveren maar dan jonger volk en alleen maar oerhollandse schlagers door de boxen. En allemaal uit volle borst meezingen hoor. Draai of keer het hoe je wil, Amsterdam is in ijltempo mijn hartje aan het inpakken!

in Lifelog

2 Responses to “Hell Yeah”

Leave a Reply