4/5 2006

Van Koninginnendag tot de Bevrijding

1

Huh, ‘t is al donderdag en precies weer even gelden dat ik hier nog eens een teken van leven heb gegeven. Heb deze week ook eigenlijk beleefd in een soort slaaptekort roes. Vanavond dus de eerste avond thuis sinds vorige week donderdag, das dus net een week geleden. Enfin, ik heb me dit weekend schaamteloos mee laten slepen in het Amsterdamse Koninginnedag gebeuren. vrijdagnacht start de koninginnenacht. Overal zijn er dan feestje en bandjes zowel binnen als buiten. We hebben er heel wat bezocht: Ocean Diva, Hotel Arena, Eclips, Odeon, … allemaal wel leuk maar ‘t was gewoon niet echt mijn ding. Maar zaterdag, ó zaterdag… overal feestjes, mensen die relax door de stad slenteren, lekkere beats die overal door de straat knallen, instant party’s everywhere, … Om dan nog meer te zwijgen van de partyboot waar we op gesukkeld zijn. Best wel lachen hoor op die boot, vollenbak shaken en dan plots plat op je buik gaan liggen omdat je onder een brugje door moet… lachen man!

 

Tegen zondag was ik wel een beetje klaar met die hele koningin… en na een kort nachtje slaap dan maar richting de Koekestad vertrokken… Maandag een beetje een emotionele dag gehad, Opa werd 90 jaar, 65 jaar getrouwd… dat is op zich allemaal een leuke bedoeling maar het voelde tochwat vreemd aan. Anyway.. maandag avond en dinsdag een beetje in de stad rond gedwarreld. Woensdag, elke eerste woensdag is het natuurlijk Presoiree hier in A’dam. Door het goede weer was de opkomst niet optimaal maar ik heb me toch goed genoeg geamuseerd om vandaag heel de dag zo "brak als een konijn" te zijn. Dit weekend staat er weer vanalles op het programma en het belooft heerlijk weer te zijn… vollen bak genieten dus… Oh ja, en dat van die bevrijding, dat vieren ze hier vandaag met festiviteiten overal en 2 min stilte om 20 u. Mensen zetten zich zelfs op de pechstrook van de autostrade om die stilte in acht te nemen… beetje vreemd. Anderzijds een beetje respect voor het verleden kan nooit kwaad.

in Lifelog

One Response to “Van Koninginnendag tot de Bevrijding”

  • jimbaar said

    hahaha – feestelijk, dat met die bruggen maakt het extra leuk.

Leave a Reply