24/4 2006

How’s life

7

Zo, ondertussen wonen we sinds 1 maart hier in het maffe Amsterdam. Ik krijg nogal dikwijls de vraag hoe mijn appartement er nu eigenlijk uitziet. Ik heb even snel een snapshot genomen: klein maar gezellig met een heerlijk op het zuiden gericht terrasje, perfecte keuken, etc … Ja, ik weet het er liggen sigaretten op tafel, ooit weet u wel. Ondertussen zijn we bijna Mei, wat dus wil zeggen dat ik hier al twee maanden vertoef heb. Het bevalt me hier nog steeds. Momenteel bestaat mijn leven uit hard en veel werken. Binnenkort zal een weekje La douce France wel goed doen na deze turbulente 6 maanden. Verder probeer is mijn tijd zo goed en kwaad mogelijk verdeeld tussen genieten van deze nieuwe habitat, tijd voor mezelf maken en op verkenning in deze eigenste wereldstad gaan. Het heen en weer rijden tussen Antwerpen en hier is tot een minimum beperkt, dat heb ik de voorbije tijd genoeg gedaan. ‘t Is de bedoeling om hier ook een beetje Carpé Diem te ontwikkelen. En keus genoeg hoor, het decor van de stad is subliem, oude gebouwen, gezellige grachten en eindeloos veel stekjes om jezelf te verwennen met heerlijk eten of pintjes. Gelukkig heb ik al een paar mensen leren kennen die me naar her en der meezeulen.
That brings me to the next point
: het vergt wel een hele aanpassing om van mijn "drukke antwerpse agenda" ineens in het niets te valllen. Maar tot nu toe heb ik me nog niet echt eenzaam gevoeld. Thuisblijven kan echt wel deugd doen, moest ik dan ook nog op tijd in bed kruipen dan zou een chronisch slaaptekort ook niet zo prangend aanwezig zijn.
Volgende week is het hier Koninginnendag en naar het schijnt is het kot hier dan werkelijk te klein, ben eens benieuwd. De één omschrijft als een waanzinnig feest, de andere ziet zijn stad dan vollopen met een invasie van boeren die het nodig vinden om elk stukje van de stad onder te zeiken of kotsen! We’ll see…
Het maffe Amsterdam, Understatement! Ze zeggen van Antwerpen dat het de stad is waar het minst opgekeken wordt van het type mensen die er rondlopen. Nou, hier zie je ook wat lopen. Ik kom minstens elke dag wel iemand tegen die luidop tegen zichzelf staat te praten, vrouwen die luidkeels meezingen met (of zonder) hun iPod en hoeveel keer je op straat door een of andere wacko wordt aangesproken heeft ook geen naam meer. Dit weekend heeft er nog één om half twee ‘s nachts staan prediken over dronken zijn en achter het stuur kruipen. Mijn god, ok ik had iets te veel alcoholische munt op maar dit ging helemaal nergens over. Trouwens de overgang van dat gesprek naar zijn behanger is me nog steeds niet helemaal duidelijk… anyway! Hier vind vind je alle maten en vormen en dan nog eens in alle geuren en kleuren.
Wat ook heerlijk is dat je alles met de fiets doet, een auto heeft in het centrum en omtrek geen enkel nut, om nog maar te zwijgen van de parkeerkosten hier: 3 europese daalders begot! Dat fietsen geeft je het ongeloofelijke voordeel dat je de omgeving en de mensen rustig kan opnemen en iedereen fietst hier, dus der valt genoeg te zien, if ya know what i mean. Zelfs ik, notoir tegenstander van alles wat maar lijkt op openbaar vervoer, begin het gemak en nut van openbaar vervoer in te zien.
Kortom, Amsterdam… bring it on, i like it!

in Lifelog

7 Responses to “How’s life”

 • missy_l said

  klinkt goed, wanneer mogen we eens langskomen?

 • whenever u like!

 • JDB said

  You better believe what ze zeggen over queen day :-)Heb dat ook zo’n paar jaar gedaan en kan me er weinig van herinneren :-)

 • babsie said

  ‘t ziet er daar properkes uit :-)

 • Renegade said

  Looks nice :))

 • Alles valt zo te horen lustig en rustig op de pootjes boven de Moerdijk. Doet me deugd.

 • jimbaar said

  die uitspraak van :”ging helemaal nergens over” heb ik begin jaren 90 van een amsterdammer geleerd – u are one of them now :-D
  A’dam, maffe stad idd, lijkt me ook niet makkelijk om de leuke toeriestloze plekjes zomaar te vinden (wat ik na jaren antwerpen-wonen ondertss gelukkig wel onder de knie heb – alhier dus). Voor zover ik weet zou ik zeggen; houd de musea goed in het oog, goede tentoonstellingen zijn vr mij vaak de redenen om naar daar te trekken. En als je er dan toch werkt/woont… ff het hoekje om. Het Van Gogh museum heeft verleden jaar een mooie Egon Schiele tentoonstelling gedaan.
  http://www3.vangoghmuseum.nl/vgm/index.jsp?lang=nl
  naar het schijnt ook best geen Coke kopen op straat, tenzij je dure pannekoeken wil bakken

Leave a Reply