18/4 2006

Leve ANWB

11

Hallo, ‘t is dat het dinsdag was anders zou deze dag de ideale maandag geweest zijn. Op het werk was het vandaag nou niet optimaal, niets onoverkomelijks maar verre van top, bovendien had ik niet al te lang geslapen dus ik zat niet zo fris in de kop. Op terugweg naar mijn tweede geliefde stad besloot om ik mijn toffe collega mee te nemen om nog snel een hap te nemen in een of ander fusion restooke. Op weg naar huis, op de A6, vindt mijn Duitse wagen plots dat er iets mis is. Op zen Duits klinkt dat als volgt: Öldruck zu niedrig STOP, dan denk je dat “ganz die Luftwaffe” reeds gemobiliseerd is. Ik die melding toch maar negeren, gaat wel over! Mijn passagier had reeds de grens van opperste hysterie bereikt omdat die dacht dat de auto ieder moment kon ontploffen. Niks aan de hand, rustig verder cruisen… Maar ongeveer 2 minuten verder komt er hetzelfde op mijn dashboard maar dan in koeien van letters STOP. Uit gezondheidsredenen voor mijn medepasagier (hyperventilatie ten top) ben ik maar aan de kant gaan staan om de wegenwacht te bellen. Na drie minuten stopt er zo een gele bus van de ANWB met de vraag of we gebeld hadden: “euh ja…” Hoelang dat geleden was..: “vijf min geleden” Oh dan moet ik niet bij jullie zijn, verder op staat er nog ééntje in panne. Hij staat nog vier minuutjes gezellig met ons te ouwehoeren en stapt dan doodleuk zijn banaan in en smeert hem. Ooowkeeej?! Enfin, na wat hilariteit in de berm verschijnt ANWB’er nr 2 die de auto rustig onderzoekt. Mijn collega had er ondertussen niet beter op gevonden om in zijn poncho op de berm te gaan zitten in één of andere gebedshoudinghilarisch, hoewel die pechverhelper niet goed wist hoe hij dat moest plaatsen. Uiteindelijk bleek het één of andere technisch storing te zijn, whatever! Geen problemen meer gehad daarna. Ben benieuwd wat ie morgen doet maar dat zien we dan welweer. Ondanks de vertraging zijn we lekker gaan eten in de Wagamama, beetje te vergelijken met Wok Away in Antwerpen.

in Lifelog

11 Responses to “Leve ANWB”

 • babsie said

  is uw abonnement op Murphy nu nog niet verlopen ;-)?

 • Nou, af en toe een beetje Murphy in je leven houdt je voetjes op de grond… ;-)

 • missy_l said

  ook bij ons
  http://www.wagamama.be/locations_map.php?locationid=112
  en niette freten :)

 • Sprk. said

  Ehm… Wat ‘dipfico’ vergeet te melden, is dat de mevrouw van de ANWB ons vriendelijk maar dringend verzocht om AFSTAND van de auto te nemen. Dat zegt mij: ontploffingsgevaar! Let the record show dat ik verder het hoofd koel heb gehouden.

 • Niko, uw collega krijgt van mij een fruitpap of the day award :-D

 • Jos Vorkmans
  Twitter: nodesktophero
  said

  off topic: Nico: zet de “justify” text van uw blog eens op align left. Leest veel aangenamer!

 • En lekker? Die wagadinges heb je ook op de De Keyserlei in Antwerpen…

 • Done mr Style Goeroe :-)

 • Ja, ik vond het best smakelijk! ‘t Is eigenlijk een veredelde Mc Donalds maar dan in ‘t Chinees!

 • Sprk. said

  Je bent zelf een veredelde McDonald’s maar dan in het Chinees.

  Op mijn weblog overigens een accuraat verslag van wat er écht gebeurde bij hectometerpaal 49,3 op de A6.

 • JDB said

  K’mag hopen dat ze in voetbal beter zijn dan in mode want dat kleurtje van die poncho :-)

Leave a Reply