8/3 2006

Amsterdam heet u welkom…

3

Voila, ondertussen zijn we al aardig ingericht in de nieuwe stek. Alle kleren en essentials zijn overgebracht. Fotooke hier, schilderijke daar… het enigste dat ik nog echt ontbreek is internet verbinding. Maar dat komt eraan dus en dan zullen de updates weer stijgen. Ik heb me zelf een echte Hollandse fiets aangeschaft, hier heet dat dan wel een "Opoe-fiets". Daarbij heb ik nog eens een paar sloten gekocht waar je minstens Fort Knox voor de eeuwigheid kan dichtgooien. Dus ik zo blij als een gieter omdat ik nu ook mobiel ben in de binnenstad (daar met de auto is gewoon niet te doen), op de fiets… de grachtjes wat affietsen, naar het Vondelpark (moet prachtig zijn in de lente zomer), over de Leidsestraat naar hartje Amsterdam. O ja, de Leidsestraat, das een winkel-wandelstraat, met de nadruk op WANDEL. Ik met de fiets nietsvermoedend daardoor aan het cruisen. Komt er ineens zo ne kabouter met een klakske naar me toe en zegt dat ik moet afstappen. Nog voor ik wist waarover het ging werd de boete al uitgeschreven. ‘Je ken hier niet fietsjen jongen’. Dat kan goed zijn maar dat kan ik toch niet rieken… jawel hoor. Heb je een rijbewijs… ja hoor. Wel die borden zijn internatjionaal bekend hoor. Ik: kan goed zijn maar ik ken ze dus niet. 30 € aan mijn sjokedijzen. En dan mag ik nog blij zijn dat ik niet nog eens 50 europese daalders moest leggen omdat ik mijn paspoort niet bij had! enfin, dure les… Voor de rest heb ik het hier prima naar mijn zin… Zal deze week eens wat verder grasduinen naar leuke plekjes. I’ll keep y’all posted!

in Lifelog

3 Responses to “Amsterdam heet u welkom…”

  • Darkman said

    Kijk, woorden als “sjokedijzen” … daarvoor kom ik hier dus regelmatig terug. Zo’n dingen lees je nergens anders en ze toveren gegarandeerd een glimlach op je smoel.

  • the pz man said

    Welkom in de noordelijke lage landen!

  • Fluppe said

    *kuch* onkostennota *kuch*

Leave a Reply