10/2 2006

De smakkers

3

U kent ze wel die mensen die met volle overtuiging en overgave zich op hun eten storten… daar eindeloos van genieten en elke hap en kauw begeleiden van een symfonie aan geluiden van het speeksel dat zich verspreid in hun mond! There is nuttin’ more repulsive then that! Deze week heb ik dus verspreid over drie dagen twee van die smikkelhappers tegen over mij gehad. De eerste was een Engelsman die een tafeltje verder zat te smikkelen op zijn Ossehaas… gelukkig had ik net gedaan met eten zodat enkel mijn koffie gepaard ging met zijn wansmakelijk sappig geluid, maar die vijf minuten waren al te veel aan. De volgende dag kom ik in het restarant van het hotel, gewapend met een boek om rustig wat te lezen terwijl ik wacht op het eten. Aandachtig zoekend om te zien dat ik zover mogelijk ging zitten van het eerste exemplaar, maar die was nergens te bespeuren. Ik zet me aan een tafel verder van een ander exemplaar van het Eilandse ras, de man een beetje aan het observeren of er geen verdachte geluiden mijn richting uit kwamen… niks verdacht aan. Dan komt zijn bord met tongfilet aangewandeld… hij heeft dat bord nog niet onder zijn neus en de beiaard der smakken was op volle toeren aan het draaien. Drie kwartier lang heeft die daar een kabaal gemaakt waar ik per minuut een blad uit mijn boek gewoon op at van frustratie (zonder smakken)… en elke keer dat ik dacht hoopte  dat hij gedaan had met eten begon hij aan een nieuw onderdeel van zijn maaltijd: vis, sla, brood, patatjes, … Op een gegeven moment zag ik mezelf rechstaan om de gehele inhoud van zijn tafel, inclusief de tafel door zijn strot te rammen… alle chance dat het maar verbeelding was. Ik denk dat mijn moeder me op dat vlak een beetje te goed heeft opgevoed! Misschien ben ik gewoon niet verdraagzaam, maar dit was er zwààr over. Voor de rest is alles prima met mij hoor… emoticon

in Lifelog

3 Responses to “De smakkers”

  • T said

    ge kunt dat toch gewoon even zeggen tegen dien tiep ? die zakt gewoon door de grond van schaamte… :-)

  • Daar gaat mijn zin in een ontbijt … bweuurk …

  • smakken en slurpen is vreselijk !! op mijn werk krijgen we ‘s middags gratis boterhammen met beleg en de personen die 100 gram préparé op 1 zielig sneetje brood smeren, eten dat dan ook nog es luid smakkend op. dat si gewoon goor om zien

Leave a Reply