26/12 2005

De nacht van de oude bekenden

0

Gisteren na de gebruikelijke familiefeesten nog even op de Kerstmarkt het assortiment Jeneverkes gaan proeven.
Toeval was dat daar ook ne jeugdvriend van mij stond, beetje geleuterd en gelachen. Altijd fijn om mensen na lange tijd weer te zien. Wie liep daar nog rond? De "Schele Vanderlinden"! Voor wie "De Schele" niet kent: dat is een oud manneke dat met zijnen trekzak (accordeon) de  pleinen afschuimt om vettige liekes te zingen. Eerst wilden we hem een Jeneverke aanbieden, maar daar wier em zot van, ne curryworst dan, neeje oek ni goe, wat geld dan? Na zen w’aant klappen zei hij! Enfin, hij zijnen trekzak open getrokken en een reeks liedjes gezongen waar zelf de meest doorwinterde hoer rode oortjes van zou krijgen… en wij maar gieren!
Na wat jeneverkes zijn we dan op zoek geweest naar nog een café dat nog open was… ‘t was gene vette. Uiteindelijk in den Bardak beland om daar wa mojitookes te verorberen… En daar komt ne maat van mij ook weer een oude bekende tegen, hup en we waren weer vertrokken voor nen helen avond vol grappen en grollen… Ik ben blij dat ik vandaag niet moest werken! Leve Antwerpen!

in Lifelog

Leave a Reply