18/9 2005

Sunny Sunday: Alternative Ways

2

Vandaag even gaan piepen op het plein voor het Museum voor Schone Kunsten om de sfeer van ZuiderZinnen op te snuiven! Dat was dan ook heel kort dat we daar staan snuiven hebben (klinkt lekker fout hé). Na ongeveer 10 minuten hadden we al door dat iedereen zich daar wel even het literaire "je van het" vond… Arty Farty noemen we dat dan! Tramsgewijs dan maar terug naar de Groenplaats waar het volk "als kiekens zonder kop" door elkaar liep. Het kon me niet boeien vandaag… mijn geliefde stad! Leuke ontdekking van de dag was wel ‘het openbaar vervoer’, meer bepaald de tram!

Als het op openbaar vervoer aankomt ben ik niet echt ne voorstander… ik word ‘s nachts nog steeds wakker van de trauma’s uit mijn studentenjaren (ahum)… waarin ik op de bus zat dag in dag uit, 1u per enkele reis, met naast me: de ene keer een vadsige, zwetende man, die op mijn schouder lag te slapen na afloop van zijn bureaucratische en tergend trage werkdag, de andere keer een meute jengelende bengels die gigantisch hard staan te brullen, dan weer  een lief bomma’ke dat er niet beter op vindt om heel haar levensverhaal op mijn mouw te spelden… en af en toe, ja af en toe had je eens het geluk om naast ne waanzinigen tijger te kunnen zitten maar dat weegt niet op tegen al het andere, anyway we wijken af!
De tram dus, wegens het autovrije Antwerpen waren we genoodzaakt om ons op alternatieve wijze te verplaatsen. Om welbekende reden was de fiets géén optie, dan maar met de tram (de ‘trem’ ja). Niks dan voordelen man: snel, geen files, goedkoop, grote bereikbaarheid… ik ben aangenaam verrast! Ik was het mij nog aan het bedenken daarstraks: moest ik in Antwerpen werken (wat ik maar al te graag zou doen) dan zag je mij elke dag smilend met mijn iPod op de tram stappen en bij goed weer: met de vélo naar ‘t werk begot! That outta be so great!

in Lifelog

2 Responses to “Sunny Sunday: Alternative Ways”

  • missy_ said

    awel, zuiderzinnen was echt gezellig. aan de linde was er schitterende stand-up en in de monty was het ook best te pruimen (ook qua sfeer). niks gemerkt van dat volkje op het museumplein en de braadworsten + leffe hebben gesmaakt ;)

  • heb gisteren op de rommelmarkt vr 30 € ne koersfiets gekocht – as ‘t goe weer is gebruik ik dieje en as ‘t rotweer is neem ik bus – die brengt me vlotjes naar het eilandje waar ik werk.

Leave a Reply