28/8 2005

Al daar waar de haan heerst…

0

Vandaag eens gaan rondlopen in Dinant en een bezoekje gebracht aan de Citadel. Het gebouw op zich is imposant, alleen al door zijn ligging, boven op de rots van Dinant, de moeite om eens te gaan bekijken. Voor een klein handje (5€) vol geld kan je het ding gaan bezichtigen. Er is is een trap met 400 treden die je tot boven brengt, helaas was die afgesloten anders had ik zeker te voet naar boven gerend. Nu niet dus, téléfriquegewijs naar boven gehesen! Mooi zicht hoor daarboven. Het enige spijtige aan de zaak is dat je verplicht (zit in de prijs) een toer moet volgen, anders geraak je nergens binnen. De gids was een droogstoppel van hier tot in Tokio en wist me weinig bij te brengen over de vesting, het ging meer over de historie van België. Ook de moeite is even binnenstappen in de "Kathedraal" met een fantastisch glasraam.
Verder is Dinant een ingeslapen provinciestadje waar je bij lekker weer relax kan cruisen (te voet wel te verstaan) langs de oevers van de Maas

in Lifelog

Leave a Reply