5/8 2005

ZVA: Stromen die Vervagen

5

Gisteren nog eens gaan vrijwilligen voor de ZVA: Stromen die Vervagen. Het was een lange avond (van 9u30 tot 0.30) maar de locatie was top! Kattendijkdok met een mooie ondergaande zon en een prachtig gekleurde lucht, I digg that!
Even een woordje over de voorstelling: de set was gewoonweg fenomenaal, een prachtig houten schip als podium waarop de mogelijkheden legio waren en de achtergrond, het dok, maakte het geheel gewoon af. Maar de inhoud en de wijze van brengen van het stuk was gewoonweg abominabel. Het stuk handelt over hoe angst vandaag de dag wordt gebruikt om mensen te manipuleren. Op zich een goed thema… maar en een grote maar, het amerikaans canadese gezelschap bracht het gewoonweg fout. Ofwel hebben wij een verkeerd beeld van wat kunst is maar het niveau was gewoon laag, middelbare schooltoneel! Heel het optreden werd gebracht vanuit het CNN standpunt, newsflashes vanuit de helicopter, … er werd constant geschermd met turbowoorden, staatstructurele termen, (the Head Federation, …), ik had echt de indruk dat ik naar Heman aan het kijken was… toen ze op het einde spraken van een Deus ex Machina en die term begonnen uit te leggen was ik echt niet meer te houden… and last but not least… themesong om af te sluiten: Art is a Weapon, (omfg) komaan hé gasten… het was me allemaal een beetje wannabee arty farty!
Maar als u eens in een gezellig kader wilt gaan eten, dan kan u zeker daar terecht want er staat daar een gezellige tent waar je lekker Marokaans kan eten terwijl u gezellig aanligt of zit aan tafel, en het zicht daar blijft nen topper!
Hard verdict voor deze voorstelling.. but fair!

5 Responses to “ZVA: Stromen die Vervagen”

 • Renegade
  Twitter: pitslamp
  said

  maw ge verstond er niks van

 • Ik ga er nog eens naar kijken…
  K’zal u weten te zeggen of ik er meer in zie dan u :-)

 • ER said

  @Jerry Jumper: Blijf gerust de ganse voorstelling aan een muntthee lurken en bespaar je de moeite om effectief te gaan kijken, want het lijkt werkelijk nergens op.

 • Renegade said

  Niemand gaat me geloven en zeker den ‘dipdico’ niet maareuh
  ik mis den blog e beetje *ween*
  wie moet ik nu lastigvallen :(

 • geen paniek…
  ik ga dat niet verloederen… t is gewoon even druk @ vida dipfico

Leave a Reply