8/7 2005

ZVA: Kumulus

5

Gisteren dus voor de eerste keer gaan werken op de ZVA als vrijwilliger. Plaats van gebeuren was op een werkterrein van de haven voorbij Petrol, de activiteit: Kumulus. Ik moest de mensen een beetje begeleiden en uitleg geven over wat er te gebeuren stond, ticketjes scheuren, … perfect op maat voor mij, dan kon ik de mensen een beetje bekijken en dat is wat ik het liefste doe! Ook mijn medevrijwilligers vielen ontzettend mee. Helaas heb ik de voorstelling niet mee kunnen zien maar dat komt er de volgende keren wel van, voor deze keer liet ik de eer aan M! Naar ‘t schijnt is het een redelijk aparte voorstelling die de nodige inleving en aandacht van de toeschouwers vraagt. De meeste mensen waren enthousiast en onder de indruk, een paar bekrompen mensen die het halverewege de voorstelling aftrapten maar dat ligt volgens mij eerder aan hun bekrompen natuur dan aan de voorstelling. And I qoute: ‘Ik mocht niet gaan zitten waar ik wou, ‘k verstoan er geen knijt van, …’ en andere hoogstaande uitspraken passeeerden de revue… Daarna nog een even achter de bar gestaan en een praatje gedaan met die artiesten… echt wel interessant! Anyway, het was een fijne ervaring, de Schelde heeft een geheim minder voor mij en we zijn weer wat nieuwe en oude bekenden rijker! Ik kijk uit naar de volgende voorstelling!

in Lifelog

5 Responses to “ZVA: Kumulus”

 • Wij gaan zaterdagavond -de voorstelling van 22u- naar Kumulus. Misschien zien we u daar wel? En wat mogen we verwachten trouwens?

 • Een tocht vol verassingen, vuur, gevaar, knallen, en muziek… de rest moet je zelf maar ontdekken!

 • Renegade
  Twitter: pitslamp
  said

  jeuj

 • Vuur? Aan de Schelde?

 • Ik heb al 2 keer als vrijwilliger bij Kumulus gestaan. En 1 keer heb ik de voorstelling volledig kunnen zien.
  Wat comments:

  “‘k Verstoan er geen knijt van”: uiteraard, het taaltje dat ze spreken is een onbestaande taal. Maar uiteraard zou je uit hun mimiek, intonatie en acteertalent toch heel wat kunnen afleiden.

  “Ik mocht niet gaan zitten waar ik wou”: inderdaad, op de vuren mag je niet gaan zitten en je wordt in het begin in groepjes verdeeld. Wanneer het stuk gestart is, houdt niets je echter tegen om rond te lopen en de interactiviteit van deze voorstelling ten volle op te snuiven. Ik raad iedereen aan om te kijken welk deeltje je leuk lijkt en daar gezellig te gaan luisteren (zet je alsjeblieft neer zo dicht mogelijk bij de acteurs, je wordt meteen in het stuk opgezogen).

Leave a Reply