31/5 2005

suspicious mind

2

Dees weekend weer iets vreeemd meegemaakt. Ik stop aan de parking van het shoppingcenter om ne kado te gaan kopen voor The Pretty Fly White Guy. Op 150 meter al van mijn auto verwijderd roept en wat oudere man mij, koppeke naar beneden, schouders samengeperst en gebogen, slechts 2 tanden, … kortom een schlemiel eerste klas (of zo wou hij zich toch voordoen)… Op een zeer onderdanige en nederige toon excuseert hij zich 300 keer dat hij mijn kostbare tijd verdoet. Al hortend en stotend verteld hij een verhaal van zijn auto die zonder naft is gevallen wat verderop en zijn vrouw en kind die daar in zitten (uitstappen was geen optie blijkbaar). Dan vroeg hij van waar ik was, Berchem zei ik.. en dan begon hij te vragen welke straat. Ik vertrouwde dat ventje voor geen haar dus heb ik daar niet op geantwoord… Enfin, zijn fantastisch voorstel was dat ik hem 10€ gaf zodat hij met zijn jerrrycan naft kon gaan halen. Het geld zou hij dan komen afgeven bij mij thuis… . Ik antwoorde dat ik geen geld bijhad en enkel een bankaart (stond aan het shopping, daar ga je niet naartoe zonder geld hé) en plots veerdie de schouders recht, de stem was ineens niet meer zo onderdagnig..: aaaj ok dan, dan zuuk ik wel nen andere. Misschien ben ik te achterdochtig maar ik vertrouwde het zaakje voor geen haar!

in Lifelog

2 Responses to “suspicious mind”

  • Nele said

    Ja, da zou ik nu ook nie vertrouwen. Terwijl gij rustig aan ‘t shoppen zijt, hebben ze een grote kans da er niemand thuis is, zodat ze ff op ‘t gemakske een bezoekske kunnen brengen…

  • Die vent had ik voor minder niet vertrouwd. Spam in real life!

Leave a Reply