10/5 2005

Peek-a -Bou

8

Ok, ik geef het eerlijk toe: ik ben een gluurder, ongegeneerd en elke dag! Iedere ochtend begeef ik me samen een 100.000 andere zielen op de Autoroute du Travail en de enigste bezigheid die ik daar heb naast ontbijten, bellen en muziek luisteren (iTrip rules) is mijn medemens bekijken in de file. Diegen die al met mij hebben meegereden weten dat mijn hoofd meer naar links en rechts draait dan dat er vooruit wordt gekeken. Maar het is zo fantastisch hoe je soms van ver al kan zeggen wel type mens dat er in een wagen zit… Deze ochtend bijvoorbeeld reed ik een promo-Smartje voorbij, ik dacht nog bij mezelf: ‘Daar zit en poppemieke haar nagels in te vijlen‘ en wat bleek, er zat effectief een madammeke haar nagels te vijlen (ik lag strijk van het gieren)! Wat passeert de revue nog allemaal: scherende mannen, schminkende vrouwen, mensen die het wereld record neuspeuteren trachten te verbreken, rokers die het leven uit hun peuk zuigen, zingers, ritmische meeknikkers op de muziek, hard gesticulerende bellers, … en ja, ik kijk ook naar de schoon vrouwen (dat is een mannelijk recht)! ;-)

in Lifelog

8 Responses to “Peek-a -Bou”

 • ik ben ZOOO blij dat ik de andere autoroute-du-travaille neem :]

 • i. said

  in mijn file-jaren (ben ondertussen veranderd naar een job in eigen stad) had ik een perfecte taktiek ontwikkeld om tijdens de trip naar het werk:
  1. te ontbijten (koffie is het moeilijkst, dat is echt oefenen…)
  2. te roken
  3. mijn haar te kamen
  4. tijdens dit alles ongeveer 10 pagina’s van mijn boek te lezen.

 • i. said

  trouwens. waarom werkt die RSS van jouw blog niet meer? ik dacht al dat ge dood waart ofzo, jong.

 • Wel, zo moet dat. Je bent man voor iets!

 • M!KE said

  ik zit op de bus! en daar stinkt het… elke morgen weer! :-)
  en om de zo veel dagen loopt er ook ne kleine rond…. tegen de benen van de mensen lopen… elke keer denk ik, ‘dit is de dag da hem op zn smoel ga vallen” ….
  ik zou zo graag aan die zn moeder willen zeggen, “ruimt uw snotneus eens op astublieft” ! héhé
  zo ziet mijn morgen eruit!

 • Nou leve de file dan! :-)

 • Darkman said

  Heb zelf 5 jaar de tram Tervuren – Brussel genomen … Gemakkelijk om 25 minuten rustig een boekje te lezen (als eerste opstappen aan de terminus heeft z’n voordelen), maar anderzijds leverde het ook roepende schoolkinderen, zagende ambtenaren (zo van die lage-rangs stempelzetters), zweetgeuren, ongewassen mensen en ziektekiemen alom op. Toch blij dat ik er vanaf ben.

 • Renegade said

  ‘zingers’???

Leave a Reply